Egy másik PlayStation Studios csapatban is leépítések!?

Mivel ez a stúdió is kötődik ahhoz a be nem jelentett, nagy eséllyel élő szolgáltatású (live service) AAA PvP lövöldözős játékhoz, valószínűleg a projekt megbukott, vagy alaposan át kellett tervezni, hogy megfeleljen a cég elvárásainak…

 

Idézzük magunkat tegnapelőttről: „Tavaly az a pletyka bukkant fel, hogy egy másik stúdióval, a PlayStation 5-ön konzolexkluzív új IP-t készítő Deviation Gamesszel közösen történik a fejlesztés. Eric Hewitt, a Final Strike egyik fejlesztője tavaly októberben írta a Twitteren, hogy akkoriban befejezte az első heti munkáját a csapatban, és hihetetlenül szenvedélyes embereket ismert meg öt nap alatt, és találkozott a Deviation Games csapatával is a bemutatás részeként.”

Na, épp a Deviation Gamesszel kapcsolatban írt a VGC arról, hogy a Final Strike Games mellett a Deviation Gamesnél is jelentős leépítések történtek! Ez pedig megerősítheti, hogy a játékot tényleg törölhette a Sony. A VGC szerint a Deviationtől kilencven alkalmazottat rúgtak ki. Sok ex-dolgozó a közösségi felületeken megosztotta, hogy már nem dolgozik ott, és Kyle Perras, egy szoftveres mérnök azt írta, hogy „a stúdió nehéz helyzetbe futott, és kényszerűségből leépítéshez folyamodott”, és ennek ő is része volt.

Tavaly szeptemberben távoott Jason Blundell, a Deviation Games egyik társalapítója, aki kreatív igazgatóként dolgozott. 2021-ben több mint százan dolgoztak a cégnél, amikor megállapodást kötöttek a Sony-val arról, hogy ők adják ki az eredeti IP-t, amin a csapat dolgozik. „Mindent felhasználunk, amit a közös évtizedes játékkészítői munkánk során tanultunk, de emellett valami olyan frisset és innovációt szeretnénk létrehozni, amilyet még sosem tapasztaltál. Nem félünk kimondani, hogy az ambícióink szuper magasak: egy hatalmas, tartalmas játékot akarunk készíteni, amelynek középpontjában a sok akció és a sok energia áll, de egyelőre hagyjuk ennyiben, és remélhetőleg nem tart sokáig, amíg többet is elárulhatunk,” írták akkor a PlayStation Blogon.

A Sony pedig eközben még mindig nem mond semmit sem a helyzetről. Valószínűleg néma is marad.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu