Mi volt Parker utolsó mondata az Alienben? Négy lehetséges verzió

MOZI HÍREK – Az Alien című klasszikus sci-fi horrorban Parker (Yaphet Kotto) egyik legemlékezetesebb karakter, aki a végén hősiesen próbálja megmenteni Lambertet (Veronica Cartwright) a szörnytől. De mit mondott pontosan, mielőtt az idegen elpusztította? Nézzük meg a négy lehetséges változatot!

 

 

Az Alien című film 1979-ben került a mozikba, és azóta is a műfaj egyik legjobb alkotásának számít. A film főszereplője Ripley (Sigourney Weaver), aki egy kereskedelmi űrhajó, a Nostromo legénységének tagja. A hajó egy ismeretlen bolygón landol, ahol egyik társuk, Kane (John Hurt) megtámad egy idegen lény, amely rátelepszik az arcára. A hajóra visszatérve kiderül, hogy az idegen egy parazita, amely kikel Kane mellkasából, és elkezd vadászni a legénységre.

A filmben Parker (Yaphet Kotto) a hajó mérnöke, aki Ripley mellett a legokosabb és legbátrabb karakter. Parker gyakran szembeszáll Ash-sel (Ian Holm), a titokzatos tudós-robot-tal, aki valójában az idegen életben tartására van utasítva. Parker végül Lamberttel (Veronica Cartwright) marad hátra, miközben Ripley megpróbálja felrobbantani a hajót. Amikor az idegen megtámadja Lambertet, Parker odarohan hozzá, hogy segítsen neki, de az idegen falhoz szorítja őt. Parker utolsó mondata ekkor hangzik el, de annyira eltorzult és halk, hogy sok néző nem érti pontosan, mit mond.

 

Nézzük meg a négy lehetséges verziót:

 

„Légy átkozott!” („Goddamn you!”) Ez talán a legvalószínűbb változat, amelyet sok néző hallott ki Parker szájából. Ez illik is Parker személyiségéhez, hogy átkozza az idegent, amely megöli őt. Ezt a verziót erősíti meg az Alien hivatalos forgatókönyve is, amely szerint Parker ezt mondja, amikor küzd az idegennel. Az Alien regényváltozatában Alan Dean Foster szerint Parker ezt kiáltja az idegennek, míg az Alien képregény adaptációban egy hasonló mondat olvasható.

„Menj ki az útról!” („Get out of the road!”) Ezt a verziót kevesebben hallották ki Parker szájából, és valószínűleg tévedésről van szó. Az űrben “senki sem hallja meg a sikolyod”, és nincsenek utak sem. Hacsak Parker nem volt annyira rémült utolsó pillanataiban, hogy teljesen összevissza beszélt volna, nem valószínű, hogy Lambertet (vagy az idegent) figyelmeztette volna arra, hogy lépjen le az útról.

„Menj innen!” („Get away!”) Ezt a verziót is kevesen hallották ki Parker szájából, de ez még elképzelhető lenne. Lehet, hogy Parker arra akarta kérni Lambertet, hogy menjen el onnan, ahol az idegen van, és próbáljon elmenekülni. Ez egy érthető kérés lenne egy olyan helyzetben, ahol az életük a tét. Azonban ez a verzió nem igazán illik Parker karakteréhez, aki inkább harcolna, mint menekülne.

„Menj a pokolba!” („Go to hell!”) Ez a verzió is lehetséges, és hasonló az elsőhöz. Parker ezzel is átkozhatná az idegent, amely megöli őt. Ez is illene Parker személyiségéhez, aki nem fél kimondani a véleményét. Azonban ez a verzió nem egyezik meg a forgatókönyvvel, a regénnyel vagy a képregénnyel.

Tehát mi volt Parker utolsó mondata az Alienben? A legvalószínűbb válasz az, hogy „Légy átkozott!” „Légy átkozott!”, de lehet, hogy soha nem fogjuk megtudni biztosan. Talán ez is hozzájárul az Alien című film misztikumához és varázsához.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu