Egy nagy költségvetésű John Wick játék készül

A Lionsgate egyik vezetője megerősítette, hogy az IP ismét átugrik a filmekből a játékiparba.

 

Nem véletlenül írtuk azt, hogy ismét. 2019-ben a Bithell Games létrehozta a John Wick Hexet. Ez egy stratégiára építő játék volt, ami ráadásul a filmek előzményeképp szolgált, úgyhogy műfajilag nem azt az irányt képviselte, amit a filmekben megszokhattunk. Ha például a Sifu, esetleg a Hitman-reboot stílusa felé tapogatózott volna, akkor kellően akciódús élményben lehetett volna részünk (de ez nem jelenti azt, hogy a John Wick Hex rossz lett volna, sőt).

A ComicBook írt arról, hogy a Keanu Reeves-et főszerepbe tevő John Wick franchise, ami már a negyedik filmnél tart (és továbbra is kirobbanó sikert ér el a sorozat), komolyan gondolja a transzmédiává válást, így nem csak a filmekkel akar támadni az IP tulajdonosa a Lionsgate: TV-s műsorok és játékok is készülnek a spinoff média tekintetében, de filmekben is gondolkodnak. A Continental által megvalósuló TV-sorozat például a John Wick-világgal kapcsolatos kérdésekre ad választ, a Ballerina spinoff pedig egy visszavonult táncosnőt mutat, aki bérgyilkosként dolgozik, és a történet a harmadik filmhez kötődik. De készül egy játék is, és ezt a Lionsgate filmes vezérigazgatója, Joe Drake erősítette meg (amellett, hogy az ötödik John Wick-film is meg lett erősítve).

De ez nem egy indie megközelítésű játék lesz, amilyen a John Wick Hex volt, hanem egy AAA játékban gondolkodik a Lionsgate. Sokat nem tudunk róla, de az biztos, hogy méretben nagyobb lesz, és talán találgatnunk sem kell, hogy akciójáték lesz ez a projekt. Vajon ki fogja fejleszteni? Ha olyasmi lesz, mint mondjuk 2006-ban volt John Woo Strangleholdja, akkor az talán illene a stílushoz, bár ennél több is lehet a franchise-ban.

Mivel még nem mondtak semmi konkrétumot, valószínűleg a fejlesztés még az elején tart, így 2-3 évig várnunk kell, amíg a kezeink között lesz a John Wick AAA játék.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu