Diablo IV: igazságtalan lenne a Blizzard „Hardcode Mode” szoborversenye?!

Néhány rajongó úgy érezte, hogy azok, akik a Diablo IV előzetes verziójával játszottak, tisztességtelen előnyt élveztek.

 

 

Múlt héten a Blizzard egy vicces kis versenyt hirdetett a legelszántabb Diablo-rajongók számára. Az első ezer Diablo IV játékos, aki eléri a 100. szintet a Hardcore módban – ez a permadeath mód -, nevét egy valódi Lilith-szoborba vésik. Ahogy az interneten ez gyakori a vicces dolgokkal, ez is szinte azonnal a nyomorúság és a düh mocsarába torkollott a közösségi médiában.

A probléma sokak szemében az volt, hogy a verseny mindenki számára nyitott, beleértve azokat is, akik részt vettek a megjelenés előtti játékteszteken.

A Diablo általános igazgatója, Rod Fergusson a Twitteren próbálta kezelni a panaszokat. Közölte, hogy az összes pre-release előrehaladást visszaállítják. Ez azt jelenti, hogy mindenki ugyanabban az időben kezd. Ám a játékosok azt állították, hogy az igazi probléma a tudás kérdése. Azok, akik már játszottak a Diablo IV-gyel a nyilvános megjelenés előtt, sokkal jobban fognak indulni, mint azok, akik most ugranak bele először.

Más, ezoterikusabb panaszok is felbukkantak. A Diablo fórumokon például néhányan igazságtalannak érezték, hogy az egyéb kötelezettségekkel és tennivalókkal rendelkezők is erős hátrányban vannak. Néhányan odáig mentek, hogy pay-to-win játéknak nevezték. Ugyanis azok, akik elővételben megvásárolják a játékot, előnyt élveznek. Néhányan még aggódtak is, hogy a fizetős játék vélt elfogadása ebben a versenyben azt jelzi, hogy a Blizzard hajlandó lesz hasonlóan eljárni a játékon belüli játékkal kapcsolatban is. Megint mások azt emelték ki, hogy a verseny valójában nem az első 1000-nek szól, aki eléri a 100. szintet a Hardcore módban. Hanem az első 1000-nek, aki Twitteren keresztül jelenti be ezt a teljesítményt, ahogy azt a szabályok előírják.

Jogos, hogy a második végigjátszás mindig gyorsabban és simábban megy, mint az első, és ebből a szempontból néhány ember előnyben van mindenkivel szemben, aki hidegen kezdi.

De egy bizonyos ponton meg kell húzni egy határt. Ahogy a redditor MemorySnake írta: „Akinek nincs külső munkája, annak is előnye van, akinek jobb internet-hozzáférése van, annak valószínűleg előnye van. Mindig lesz előny.”

Persze a felháborodás nagy része alaptalan vagy túlzó. Ugyanis a verseny hivatalos szabályai valójában sok „tudáselőnnyel” rendelkező embert kizárnak a részvételből. Aki „korábban meghívást kapott a játék 2023 májusában megjelenés előtti tesztverziójának letöltésére”, az nem vehet részt a versenyben.

A Diablo 4 korai hozzáférése június 1-jén, 16:00 PT/7:00 ET-kor kezdődik. (Ez magyar idő szerint június 2 hajnali 1 óra…) A teljes megjelenés ugyanebben az időpontban, június 5-én következik.

Forrás: Forums.Blizzard.com, Twitter, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu