Joker visszatérhet az Arkham-sorozatban?! Hatalmas fordulat a történetben!

Az Arkham City tartalmazott egy rejtett jelenetet, amelyből kiderül, hogy Joker visszatér. Most már a rajongók is tudják, hogyan, hiszen a gonosztevő hivatalosan is visszatér a halálból. (Figyelem: spoilereket tartalmaz a Batman #135-ről!)

 

 

Joker megölésével az Arkham-játéksorozat azt tette, amit kevés Batman-média mert megtenni. Most azonban a bűnözők bohóchercege visszatér a kánonba, miután Arkham Cityben meghalt.

Az utóbbi időben Batman a gonosz Darwin Halliday ellen harcol – ő Joker épelméjű változata, aki a Red Mask nevet viseli szupergonoszként.

Darwin a multiverzum és a Joker eszméjének megszállottja. Úgy érzi, hogy neki kellett Jokerré válnia. Hogy ezt helyrehozza, épít egy gépet, amely lehetővé teszi számára, hogy átnézzen a multiverzumon, és megnézze a pontos pillanatot, amikor a karakter megőrült. Darwin azt reméli, hogy ez pontosan ugyanígy megtöri az elméjét. Ám a kinyilatkoztatás ehelyett az, hogy nem az a sorsa, hogy Jokerré váljon. Hanem az, hogy megteremtse őt. Darwin elindul a multiverzumon keresztül, és minden egyes univerzumban, ahol csak jár, beleértve az Arkham-játéksorozatot is, megteremti, megerősíti vagy újjáéleszti Jokert. A Batman #135 Chip Zdarsky, Mike Hawthorne, Jorge Jimenez, Mikel Janin, Adriano Di Benedetto, Tomeu Morey és Romulo Fajardo tollából származik.

A Batman: Arkham Knight című játék azzal kezdődik, hogy Joker testét elhamvasztják, miután az Arkham Cityben meghalt. A játék rajongói, akik többször is játszottak vele, tudják, hogy van egy titkos jelenet. Amikor a játékos a New Game + játékot kezdi, akkor a Joker elhamvasztásának nyitójelenete megváltozik. Ahelyett, hogy halott maradna, valójában élve ugrik fel, és hisztérikusan nevetni kezd, ahogy a tűz elragadja. Bár ez eleinte vicces jump scare-jelenetnek tűnt, a Batman #135 új kontextusából kiderül, hogy nem Batman az egyetlen, aki túlélte az Arkham Knightot. Darwin Halliday feltámasztotta a sorozat bohócát, ahogy ez a pillanat előre jelezte.

Az Arkham-sorozat ismert a meglepő húsvéti tojásairól, kezdve a Calendar Man-től, aki helyesen állítja, hogy jelen lesz Bruce Wayne „halálakor”, egészen a Batman: Arkham Asylumban található titkos szobáig, amely a folytatás játék terveit mutatja be.

Azonban Joker feltámadása kell, hogy legyen a legfőbb „jóslat” egy jövőbeli eseményre. Ez a pillanat valószínűleg csak a rajongók kedvéért volt akkoriban. (A karakter ugyanis visszatér a játékban, bár csak hallucinációként.) Ám akár szándékos utalás volt, akár morbid easter egg, végül tényleg bekövetkezett, amit annak idején sugallt.

Forrás: League of Comic Geeks

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu