Nem a harcrendszeren segített az id Software a Starfield fejlesztésében

A Bethesda elárulta, hogy miben kapott támogatást a Doom és Wolfenstein alkotóitól: az id Software fejlesztőitől a sci-fi RPG-jéhez.

 

A Starfield egyike a legjobban várt játékoknak 2023-ban, amely egy hatalmas űrkalandot ígér a Bethesda Game Studios-tól. A Skyrim és a Fallout sorozat mögött álló stúdió nem volt rest segítséget kérni más fejlesztőktől, hogy minél jobb játékot készítsen. Egy májusi pletyka szerint az id Software, a Doom és a Wolfenstein alkotói beavatkoztak a Starfield harcrendszerébe, hogy átalakítsák és javítsák azt. Most azonban kiderült, hogy ez nem igaz.

A Bethesda főnöke, Todd Howard egy interjúban az IGN-nek elmondta, hogy az id Software valóban segített a Starfield fejlesztésében, de nem a harcrendszeren. “Először is azt mondanám, hogy ismerve az id Software munkatársait régóta, óriási Doom rajongó vagyok. Ők a legjobbak. A Doom Eternal az egyik kedvenc játékom.” – nyilatkozta Howard.

“Szóval a Fallout 4-nél adtak nekünk néhány tippet arra, hogyan kezeljük a harcot. És a Starfield-nél mi magunk újraalkottuk a harcot, és nagyon jó érzés lett. De az id inkább a grafikai oldalon segített nekünk.”

Howard elárulta, hogy a Bethesdának voltak olyan aspektusok az id Tech motorjában, amelyeket át akartak vinni a Creation Engine 2-be, hogy javítsák a Starfield kinézetét és érzetét. Az id Software híres első személyű lövöldözős játékairól, és a Starfield is beépíti ezt a típusú akciót a harcába.

“Beleértve a mozgáselmosódást. Ez csak arról szól, hogy milyen simán érzi magát a játék. És még néhány más dolog, amit az id Tech-ben csinálnak, és amit át akartunk vinni a Creation Engine 2-be, és ők segítettek nekünk ebben, és nagyszerű.” – magyarázta Howard.

Howard azt is megemlítette, hogy volt szerencséje betekinteni abba, hogy mit csinál jövőre az id Software, de nem mondott semmi konkrétumot róla. “És annyira rajongok azért, amit csinálnak. Szóval látni azt, amit legközelebb csinálnak… Nem erről jöttem beszélni, de csak…”

Az id Software utolsó nagy dobása a 2020-as Doom Eternal volt, bár 2022-ben kiadta a Quake Champions teljes verzióját öt év korai hozzáférés után. A stúdió azóta csendben van.

Nézd meg az IGN összefoglalóját az Xbox Showcase-ről és a Starfield Direct-ről, és feltétlenül nézd meg nyári játékprogramunkat 2023-ra , hogy megtudd, mi következik.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu