Death Stranding film: milyen mértékben vesz részt a munkában Hideo Kojima?

MOZI HÍREK – A legendás videójáték-alkotó, Hideo Kojima segít életet lehelni a Death Stranding filmadaptációba. Most az is kiderült, milyen mértékű a felügyelete a projekt felett.

 

 

A Death Stranding játék alkotója, Hideo Kojima minden követ megmozgat a filmadaptációban, hogy az ne csak egy átlagos játékadaptáció legyen. Miközben Hollywoodot kezdik elárasztani a népszerű játékok filmadaptációi, a legendás Metal Gear Solid-sorozat játékmester-alkotója is beszállt a játékba – számolt be róla a CBR.

Közelgő filmprojektje ugyanolyan ambiciózus, mint az összes általa kiadott tripla A-s játék. Kojima neve egyet jelent az innovatív történetmeséléssel és a filmes érzékkel a játékok világában. Mint ilyen, a film készítésének minden aspektusában mélyen benne lesz. Kojima nem fog hátradőlni. Ellenkezőleg: aktívan irányítja majd a produkciót a forgatókönyv felügyeletétől a dizájn felügyeletéig.

Nemrég a Twitteren erősítette meg, hogy a film több aspektusában is részt vesz. Hangsúlyozta azonban, hogy nem ő fogja rendezni.

Ez a hír a film 2022 decemberi bejelentését követi. A Kojima Productions a Hammerstone Studios-szal társult. Ami azonban különösen érdekes, az az, hogy milyen utat kíván bejárni a film. Az alkotó ismert arról a tulajdonságáról, hogy feszegeti a határokat. A filmadaptációnál is ezt kívánja tenni. Ahelyett, hogy csak lemásolná a játékot, a film segítségével új határokat kíván felfedezni a Death Stranding univerzumában.

Kojima a filmet művészi vállalkozásként képzeli el, szerény költségvetéssel. Még jövedelmező ajánlatokat is visszautasított, hogy megőrizze a projekt kreatív integritását. A film célja, hogy újradefiniálja, milyenek lehetnek a játékadaptációk.

Ahogy a legendás kreatív fogalmazott:

„Azt a megközelítést választom, hogy a Death Stranding világát úgy változtatom meg és fejlesztem tovább, hogy az jól illeszkedjen a filmhez”.

Hideo Kojima a konvenciókkal szembemenő, forradalmi kreativitásáról ismert. A Death Stranding 2-t már bejelentették Playstation 5-re. Eközben a filmadaptáció részleteit egyelőre igyekeznek titokban tartani, amennyire lehet. Kojima víziója és elkötelezettsége, hogy ezt az adaptációt egy eddig ismeretlen útra terelje, teszi ezt a projektet olyanná, amit érdemes lesz közelről figyelni.

Forrás: CBR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu