Hideo Kojima „művészfilmes” megközelítéssel készülhet a Death Stranding filmre?!

MOZI HÍREK – Hideo Kojima, az elismert videójáték-szerző azt állítja, hogy a Death Stranding filmadaptációja nem fog hasonlítani egyetlen más videójátékos filmhez sem.

 

 

A Death Stranding című elborult sci-fi videójátékból filmadaptáció készül, bár egyelőre kevés részletet árultak el. A játék kreatív vezetője, Hideo Kojima azonban nemrég interjút adott az IGN-nek, ahol elárulta, milyen szándékai vannak a filmmel kapcsolatban. Valamint megmagyarázta a producer kiválasztását is.

„A tavalyi évtől kezdve minden héten rengeteg hollywoodi emberrel folytattam videóhívásokat, és nem csak a Death Stranding miatt.”

„Rengeteg ajánlatot kaptam, de a kezdetektől fogva nem az volt a szándékom, hogy blockbuster filmet csináljak. Alex Lebovici a Hammerstone Studios-tól osztotta az elképzeléseimet ezzel kapcsolatban. Rengeteg ajánlat érkezett, hogy nagyszabású filmet készítsünk híres színészekkel és mutatós robbanásokkal, de mire lennének jók a robbanások a ‘Death Stranding’-ben?… Én egy arthouse-osabb megközelítésre törekszem, és az egyetlen ember, aki felajánlotta, hogy ilyen filmet készít, Alex Lebovici volt, ami miatt azt gondolom, hogy ő egy meglehetősen szokatlan típus.”

Alex Lebovici a Bill és Ted Arccal a zenébe, a Padre Pio és a Barbár című filmek producere. Utóbbiakról elismerő kritikákat kapott. Kojima nem árulta el, hogy Lebovici pontosan milyen dobással nyűgözte le őt. Ám az egyértelmű, hogy egyikük sem próbál blockbustert készíteni. Így nem meglepő, hogy napjaink egyik „legművészibb” videójáték-tervezője a „művészfilmes” megközelítést választotta a filmadaptációhoz.

A Death Stranding film megjelenési dátumát még nem jelentették be.

A videójáték 2019-ben jelent meg Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Lea Seydoux és Margaret Qualley főszereplésével. A címet Hideo Kojima saját produkciós cége, a Kojima Productions készítette. A folytatás, amelynek még nincs hivatalos címe, de Death Stranding 2 néven emlegetik, jelenleg fejlesztés alatt áll.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu