Hideo Kojima szerint a Death Stranding 2 „nem szokványos” folytatás lesz – mire készülhet?!

A Death Stranding 2-t „nosztalgikusnak, de egyben újnak” írja le Hideo Kojima, hogy azok számára is vonzó legyen, akik nem játszottak az első játékkal.

 

 

Hideo Kojima nemrég beszélt arról, hogy a Death Stranding 2 miben fog különbözni az eredeti játéktól, legalábbis általánosságban. Az első Death Stranding egy hihetetlenül egyedi játék, amiben keveredett az akció és a „csomagküldés.” Kojima erősen filmes történetmesélése biztosan visszatér, Norman Reedus-szal és más színészekkel együtt. Eddig azonban nem volt világos, hogy mennyire lesz más a Death Stranding 2 élménye. Most Kojima jelezte, hogy változásokra lehet számítani.

A Death Stranding 2 bejelentésének legnagyobb meglepetése a The Game Awards 2022 során az volt, hogy a főszereplő, Sam visszatér a folytatásban.

Saját podcastjában, a Brain Structure-ben beszélgetve Kojimát arról kérdezték, hogy milyen szerepet fog játszani Sam a Death Stranding 2-ben. Kojima a kérdést arra használja fel, hogy átmenjen egy tágabb témába, ami a két játék közötti kapcsolatot illeti. Kojima elmagyarázta, hogy „annak érdekében, hogy olyan embereket is megszólítsak, akik nem játszottak az első résszel, nosztalgikusra, de egyben újszerűre is tettem a játékot”. A megadott kontextusban ez valószínűleg azt jelenti, hogy a Death Strandingben Sam által átélt eseményekre csak lazán, vagy olyan módon utalnak majd, ami korlátozott hatással van a második rész történetére.

Ez azonban nem az egyetlen megjegyzés, amit Kojima a két játék kapcsolatáról tett. A Death Stranding 2 kapcsán Kojima arról beszélt, hogy a technológia jelentősen fejlődött az elmúlt három évben. Azt mondja, hogy a korábban „lehetetlennek” tűnő ötletek mostanra valóra válása miatt a Kojima Productions „igazi kihívás elé állította” magát. Ezt szem előtt tartva elmagyarázta, hogy a második rész „ebben az értelemben nem csak egy szokványos folytatás”.

Kojima rejtélyes megjegyzései miatt nehéz bármit is feltételezni a játékkal kapcsolatban.

Csakúgy, mint a Metal Gear Solid franchise esetében, még ha a Death Stranding 2 egy „rendes” folytatás is lenne, valószínűleg akkor is gyökeresen más lenne. Kojima természetéből fakad, hogy változtat dolgokon, magáévá teszi a technológia fejlődését, és egyedi történeteket mesél.

Valószínűleg még eltart egy darabig, mire a Death Stranding 2-vel kapcsolatos biztosabb információkat megosztják. Elvégre nem ez az egyetlen játék, amin Hideo Kojima jelenleg dolgozik. Amikor Kojima készen áll arra, hogy többet osszon meg a folytatásról, a rajongók ne lepődjenek meg, ha az nem olyan lesz, mint amire bárki számított. De remélhetőleg olyasmit tesz le az asztalra, amit akárki élvezhet. Függetlenül attól, hogy játszott-e az eredeti Death Strandinggel.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu