A Quake II újra a képernyőn: felújított változat készülőben!

Izgalmas hírek szivárogtak ki a dél-koreai korhatár-besoroló bizottságtól: a Quake II legendás videojáték felújított változata készülőben van. A várva várt bejelentés a QuakeCon rendezvényen várható.

 

Világszerte számos játékos figyelme fordult a dél-koreai korhatár-besoroló testület felé, amikor a felújított Quake II adatlapja hirtelen megjelent az oldalukon. A link már nem elérhető, de a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a szivárgás valószínűleg egy nagy bejelentés előfutára.

A híres játékfejlesztő stúdió, az id Software, amely olyan legendás játékokat hozott létre, mint a Wolfenstein és a Doom, majd a Quake széria megalkotásával tovább növelte hírnevét, úgy tűnik, újra a klasszikus játékok újraalkotásának útjára lép. A Quake sorozat harmadik része mélyen beivódott a játékos közösségbe, hiszen ez vált a modern többjátékos élmény alapkövévé. Ugyanakkor sokan a Quake II-t tartják a kedvencüknek, mivel ez rendelkezett a legkidolgozottabb kampánnyal.

A Quake II 1997-ben debütált, és a PC-s játékosok mellett a Sony, a Microsoft és a Nintendo konzoljain is elérhető volt. A játék olyan újításokat hozott, mint a guggolás lehetősége, a részletes kampány, és még békés NPC-k is megjelentek benne.

A Quake II Remastered híre először a 2023-as QuakeCon rendezvény előtt került elő, hasonlóan a Quake Remastered esetéhez, amelyet 2021-ben jelentettek be. Jelenleg nem ismertek a játék pontos megjelenési dátuma és az elérhető platformok, de a szivárgások alapján nagy valószínűséggel a QuakeCon rendezvényen derülhetnek ki a részletek.

Ez a hír nem csak a Quake II rajongóinak jelent örömhírt, hanem mindenkinek, aki egy igazán klasszikus játékélmény újraértelmezését várja. A játékfejlesztők által végzett remastering gyakran ad új életet a régi kedvenceknek, és a Quake II sem lehet kivétel. Az 1997-es eredeti verzióhoz képest várhatóan modernizált grafikával, finomított játékmechanikával és talán további újdonságokkal is találkozhatunk.

Az id Software és a Bethesda még nem erősítette meg hivatalosan a Quake II Remastered fejlesztését, de a dél-koreai korhatár-besoroló bizottság oldalán történt szivárgások alapján erős a gyanú, hogy a remastered változat tényleg a láthatáron van. Ha a korábbi mintákat követjük, akkor nagy valószínűséggel a QuakeCon rendezvényen kerülhet sor a hivatalos bejelentésre, amely idén augusztus 10. és 13. között kerül megrendezésre.

Addig is, a rajongók már most izgatottan várják, hogy milyen újításokkal és modernizált elemekkel rukkol elő a Quake II remastered változata. Vajon sikerül-e az id Software-nek megismételni a Quake Remastered sikereit, és újra elvarázsolni a játékosokat egy modernizált klasszikussal? Az idő hamarosan megmutatja!

Forrás: Nintendo Life

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu