Kegyeletsértőnek kiáltották ki a Netflixet, amiért ezt tette a Titan katasztrófája után!

MOZI HÍREK – A Netflix kapott hideget-meleget, miután a Titan tragédiájáról szóló hírek közepette bejelentették, hogy az 1997-es Titanic is elérhető lesz a könyvtárukban.

 

 

A Netflix nagy bajban találta magát, miután kiderült, hogy a Titanic egyike azoknak a címeknek, amelyeket a Titan tengeralattjáró tragédiájának hírére július 1-jén adnak hozzá a streaming platformhoz. A film, amelyet a mélytengeri búvárkodás veteránja, James Cameron rendezett, a Titanic 1912-es elsüllyedésekor játszódik. Az 1997-es bemutatója óta a roncs hírneve miatt számos túrát szerveztek a maradványokhoz, amelyek közül az egyik a Titan tengeralattjáró nemrégiben bekövetkezett tragédiájához vezetett.

A Variety szerint a Netflix július 1-jén tűzte ki a Titanic érkezését a streaming platformjára, kevesebb mint két héttel azután, hogy az OceanGate Titan incidens június 18-án először került a nyilvánosság elé.

A mini-tengeralattjáró felrobbanását, amely mind az öt utas tragikus halálát eredményezte, kevesebb mint négy nappal később erősítették meg. Emiatt sok megfigyelő azt állította, hogy a Netflix megpróbálja kihasználni a tragédiát. Szerintük nem lehet véletlen, hogy a Titanicot alig néhány nappal a katasztrófa bekövetkezte után felveszi a könyvtárába.

Bár a Titanic Netflixhez való hozzáadásának időzítése nem is jöhetett volna rosszabbkor, valószínűtlennek tűnik, hogy ezt szándékosan vagy nyereségvágyból tették. A Netflix az olyan licencszerződéseket, mint amilyen a Titanicot a platformjára hozta, hónapokkal előre megköti. Mindez azt jelenti, hogy a film érkezését az amerikai Függetlenség napjára időzítették. Tehát jóval azelőtt, hogy az OceanGate tengeralattjáróról szóló hírek bekerültek volna a hírfolyamba.

A szörnyű időzítés közepette a tragédia továbbra is frissen szerepel a médiában. A nyomozók próbálják kideríteni, mi vezetett az esethez. Az OceanGate Titan tengeralattjárója egy olyan jármű volt, amelyet arra terveztek, hogy a 250 000 dolláros jegyárat fizető turistákat 10 órás útra vigye több ezer méterrel a felszín alá, hogy jobban megnézzék a Titanic híres roncsait.

Az OceanGate 2021 óta vitte le az ügyfeleket a roncshoz, de a mélytengeri búvárközösség nagy része túlságosan kísérleti jellegűnek tartotta a járművüket.

A vállalat döntését, miszerint lemond a hagyományos felmérésről és vizsgálatról, szintén erősen kritizálták. Az OceanGate vezérigazgatója, Stockton Rush által figyelmen kívül hagyott figyelmeztetések a valódi Titanicra emlékeztették Cameront. Azt hasonló módon egy olyan kapitány irányította, aki szintén figyelmen kívül hagyta a közelgő katasztrófa intő jeleit. Ráadásul a Titan körüli incidens azt eredményezte, hogy az Oscar-díjas film egyre nagyobb teret nyert. Sőt, még a pusztító katasztrófa előtt mémek és utalások születtek. Mivel a Netflix viszonylag hamar felrakja a Titanicot a streaming-könyvtárába, a film valószínűleg óriási figyelmet kap majd. A történelmi tragédia most egy újabb óceáni katasztrófával horgonyozódik le.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu