Asterix & Obelix: Slap Them All! 2: a pofonosztás folytatódik

A francia nyelvterületről származó licenceket szinte egytől-egyig felkapó Microids folytatással bízta meg a Mr. Nutz Studiot.

 

Ebből adódóan dupla adag pofon jön, amiben Asterix, Obelix és a többi falusi szerény vidéki életét megzavarja a segítségkérés céljával érkező Justforkix. Elárulja, hogy apját, Duplaelixet egy olyan lopásért börtönözték be, amit nem követett el. A Lutetia-sast, a római légiók értékes arany jelvényét épp most lopták el, és egy ártatlan embert börtönbe zártak! Asterix megígéri, hogy nyomozni fog, és megkéri Justforkixot, hogy maradjon biztonságban a faluban. A két gall harcos Lutece felé veszi az irányt, hogy további információkat szerezzen egy ismerősüktől, aki köztudottan jól értesült a város pletykáiról és intrikáiról, és nyilvánvalóan nem fogják megtalálni a válaszokat, amelyekre hosszú útjuk során szükségük van egy egészséges adag pofon nélkül!

Az Asterix & Obelix: Slap Them All! 2 egy pofonokkal teli beat’em up egy új, eredeti történettel. Utunk során sok különböző helyre látogatunk el (elfeledett romok egy homályos erdőben, a valaha volt legnagyobb római tábor, iletve Lutece is). Ez egy utazás távoli országok felé, tele változatos környezetekkel, számos találkozással tarkítva, és persze bőséges pofonosztással, mindezt eredeti animációs jelenetek kíséretében, amelyek életre keltik a történetet! A játék új szintre emeli a harcot több ellenséggel és bossfighttal, valamint számos új funkcióval és játékmenetbeli javítással. A „tölthető” egyedi mozdulataik, valamint a dinamikusabb és gördülékenyebb harcok mellett Asterix és Obelix a Fury mód és a pusztító Ultimate támadás előnyeit is élvezhetik, nem beszélve a környezet bizonyos elemeinek elpusztítására és a hordók vagy menhirek harc közbeni eldobására vonatkozó lehetőségről. A rómaiak és minden más ellenség jobban teszi, ha vigyáz! A játékot helyileg kooperatívan is játszhatjuk majd.

A Microids és a Les Editions Albert Rene azt is bejelentették, hogy meghosszabbították licencszerződésüket, amely több játék és új figurák fejlesztésére vonatkozik a híres Asterix-franchise alapján. Baptiste Cazaux, az Editions Albert Rene licencért felelős igazgatója a sajtóközleményben így nyilatkozott: „Az Editions Albert Rene örömmel erősíti és bővíti különleges partnerségét a Microidsszal. Az Asterix iránti hosszú távú elkötelezettségük lehetővé tette, hogy a Microids a franchise egyik főszereplőjévé váljon. Ezért meg vagyunk győződve arról, hogy a jövőbeni fejlesztések még minőségibbek és innovatívabbak lesznek, köszönhetően a Microids csapatainak az Asterix licenc iránti szenvedélyének és tiszteletének, amelynek know-how-ja és kreativitása vitathatatlan. Ezért örömmel várjuk, hogy továbbra is együtt dolgozhassunk velük a jövőbeli fejlesztéseken, és hogy a játékokkal, illetve a Pixi/Plastoy figuráivkal folytathassuk az együttműködésünket.”

Stephane Longeard, a Microids vezérigazgatója hozzátette: „Rendkívül büszkék vagyunk és megtiszteltetés számunkra, hogy folytathatjuk a Les Editions Albert Rene-nel való kiváltságos együttműködésünket, amely lehetővé teszi számunkra Asterix és barátai univerzumának további felfedezését a videojátékok és a Plastoy és Pixi figurák készítésén keresztül. A kiadó belénk vetett bizalma felbecsülhetetlen elismerése annak a munkának, amelyet már több éve végzünk. Ez hűen tükrözi elkötelezettségünket az Asterix integritásának és szellemiségének megőrzése iránt, és alig várjuk, hogy továbbra is kivételes élményeket nyújtsunk a játékosoknak ebben a közkedvelt univerzumban. A Microids csapatai és stúdiónk arra törekszik, hogy olyan címeket hozzon létre, amelyek hűek az Albert Uderzo és Rene Goscinny által létrehozott eredeti univerzumhoz, szórakoztató és szórakoztató élményt nyújtva a játékosoknak. Alig várjuk, hogy további információkat oszthassunk meg az Asterix-játékokról, amelyeket az elkövetkező években tervezünk fejleszteni.”

Az Asterix & Obelix: Slap Them All! 2 novemberben jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu