Baki a Microsoft ügyvédjétől: 2026-ban jön a The Elder Scrolls 16!

Akkor a következő három évben tíz résszel fog bővülni a sorozat? Ilyen természetesen lehetetlen…

 

Az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) amiatt rángatta a bíróságra a Microsoftot, az Activision Blizzard Kinget, a Sony-t, és más érintett felet, hogy ideiglenes távoltartási végzéssel gátolja a Microsoft 68,7 milliárd dolláros felvásárlási tranzakciójának lezárását, amivel a redmondiaké lehet a Call of Duty kiadója. A minap jelentős részletességgel foglaltuk össze az utóbbi két nap eseményeit. A The Verge beszámolt arról, hogy a Microsoft ügyvédje elég nagyot bakizott, mert azt mondta, hogy a The Elder Scrolls 16 2026-ban jön!

Egyrészt ez lehetetlen (a TES VI-ra gondolt…), másrészt pedig az FTC-t próbálta korrigálni, csak még inkább belebonyolódott. Azt mondta, hogy két Elder Scrolls játék van: az egyik a többjátékos The Elder Scrolls Online, ami PlayStation is elérhető, és az FTC ügyvédje a másikra gondolt, és itt mondta tizenhatnak a hatot, ami értelemszerűen egyjátékos lesz, és már a 2018-as E3-on megerősítette ennek létezését a Bethesda (a Starfieldet is ekkor jelentette be Todd Howard). A „hatosról” az Axiosnak író Stephen Totilo osztotta meg, amit az Xbox-vezér Phil Spencer mondott: nem tudják még, hogy mire fogják kiadni, és minimum öt évre van szerinte annak megjelenése. Vagy nem, ha 2026-ot mondanak…

A PC-vel kapcsolatban is voltak érdekességek. Az FTC ügyvédjei nehezen tudták megfogalmazni azt, hogy nem minden PC képes a játékok futtatására. Június 27-én az ügyet vezető bírónő, Jacqueline Scott Corley megkérdezte az FTC-től, hogy ha az emberek PC-n dolgoznak, akkor miért nem játszanak is rajta. Nem mond hülyeséget, és még lehet egy-két érdekes komment az utolsó napról. Ha Corley az FTC javára dönt, akkor augusztusban jöhet az antitröszt tárgyalás, mert az FTC megakadályozza a tranzakció lezárását, de ha a Microsoft javára ítél, akkor a redmondiak igyekeznek mihamarabb lezárni a felvásárlást.

Eközben az Egyesült Királyság versenyjogi fellebbviteli írósága, a CAT elutasította a CMA (verseny- és piacfelügyeleti hivatal) halasztási kérelmét, így július 28-án indul a tárgyalás ugyanis jelentős fontosságú ügyről van szó, emiatt pedig nem lehet halasztani. „Az ügy jelentős, és nagy mennyiségű anyagot kell feldolgoznia az új ügyvédnek, de úgy véljük, hogy egy hónap elegendő időt biztosít erre – feltéve, hogy a CMA olyan ügyvédet választ, aki megfelelő felkészültséggel rendelkezik, különösen a CMA-n belül és a meglévő ügyvédi csapatától rendelkezésre álló támogatásra való tekintettel. A kérdés önmagára ad választ: ennek a csapatnak elegendő idővel kell rendelkeznie ahhoz, hogy a CMA megfelelő módon védekezzen a kérelemmel szemben,” írta a CAT.

A játékipar jövője múlhat azon, hogy független marad-e az Activision Blizzard King.

Forrás: PCGamer, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu