Ark: Survival Ascended: később érkezik, de a megjelenéskor olcsóbb lesz

A Studio Wildcard beismerte, hogy az Unreal Engine 5-tel valamelyest meggyűjt a bajuk, ezért több időre van szükségük a fejlesztéshez.

 

Az Ark: Survival Ascended az Ark: Survival Evolved remasterelt változata lesz az Epic Games új engine-jén. Először úgy lett bejelentve, hogy egy ötven dolláros bundle része lenne a játék, és így elő lehet rendelni az Ark II-t is. Ezt a lépést a közönség nem fogadta pozitívan, így a fejlesztők kissé máshogy álltak hozzá: lebontották az Ark II-t a csomagból, de az Ark: Survival Ascended több DLC-jét is ingyen megkapják azok megjelenésekor a vásárlók, ám nekik ötven helyett hatvan dollárt (euróból számítva is közel 24 ezer forintot) kell fizetniük. Ez a lépés sem tűnt teljesen fairnek, de hagyjuk ennyiben, mert vannak még fordulatok.

A Studio Wildcard a legújabb hírlevelében közölte, hogy az augusztus végére tervezett megjelenés helyett csak októberben számítsuk az Ark: Survival Ascendedre: „Az Unreal Engine 5.2-vel való munka kihívást jelentett, de ugyanakkor hihetetlenül izgalmas is számunkra. Minden nap új módszereket fedezünk fel, hogy a technológiát a következő szintre emeljük; a konzolokon és PC-n teljesen átívelő, cross-platform-móddolható játék-ökoszisztémájának támogatásához szükséges munkával együtt egyértelmű, hogy még egy kis időre lesz szükségünk.”

A játékban alapból ott lesz a The Island kiegészítő, ám a Scorched Earth később jön (a tervek szerint decemberben, így az csak a megjelenés utáni frissítések között lesz a többi DLC-vel. A Ragnarok és az Aberration 2024 első negyedévében érkezik, a többi pálya pedig azok után. Az árazás is módosult: a megjelenéskor az Ark: Survival Ascended 40 dollár lesz, aztán a korai hozzáféréses időszakban (kb. 2024 végéig) 45-öt kér érte a Studio Wildcard. A halasztással az Ark: Survival Evolved szerverei is tovább maradnak fenn, ugyanis augusztus 31-e helyett szeptember 30-án jön a zárás.

Az Ark II, ami szintén 2024 vége felé jön, Vin Diesellel fog támadni…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu