A Starfield rajongók aggódnak a hiányzó kulcsfontosságú funkciók miatt

Egyes játékosok aggódnak amiatt, hogy a Bethesda hallgatása miatt a Starfieldből hiányozhatnak azok a funkciók, amelyek szükségesek ahhoz, hogy élvezzék a játékot.

 

Kevesebb mint három hónap van hátra a Bethesda nagyszabású Starfield megjelenéséig, a cím rajongói pedig aggódnak a játék hozzáférhetőségi funkcióival kapcsolatos információk hiánya miatt. A fogyatékkal élő játékosok minden eddiginél több játékot élvezhetnek a modern játékok akadálymentesítési funkcióinak fellendülése miatt, és sok játékos reméli, hogy a Starfield folytatja ezt a trendet.

Múlt hónapban a Bethesda egy közel egyórás Starfield Directet adott ki, amely a játék számos funkcióját mutatta be. A rajongók tanúi lehettek, hogyan működik a harc, hogyan lehet testre szabni az űrhajókat, hogyan utazhatunk bolygóról bolygóra, sőt, még azt is láthatták, hogyan lehet szendvicseket venni az ellenséges hajókról és tárolni a sajátjainkban. A címről bemutatott rengeteg felvétel ellenére azonban sem a Directben, sem a további bejelentésekben nem esett szó arról, hogyan működnek a játék hozzáférési lehetőségei. Sőt, az sem világos, hogy egyáltalán vannak-e akadálymentesítési lehetőségek.

Az IGN szerint a Bethesda hallgatása a Starfield akadálymentesítési funkcióiról néhány fogyatékkal élő játékost aggódni kezdett, hogy valóban tudnak-e majd játszani a játékkal. A fogyatékkal élő játékosok, mint például Kolo Jones, aki ADHD-ban, valamint spondyloarthritisben szenved, ami gyulladást okoz a gerincében, ami megnehezíti számára a kontrollerek megfogását. Ezen állapotok miatt Jonesnak kifejezett „küldetésjelzőkre” lesz szüksége, hogy a Starfield számos bolygójára és onnan vissza tudjon utazni, valamint további kontrollertámogatásra a twin-stick mozgáshoz és a gombnyomásokhoz. Jones izgatottan várja a játékot, de az, hogy mindkét hüvelykujjas botot használnia kell, miközben több gombot hagyományos módon kell megnyomnia, megakadályozhatja őt a játékban.

Sajnos a Bethesda játékaiból már régóta hiányoznak az akadálymentesítési funkciók, és ezt egy Matthew Allcock nevű fogyatékkal élő játékos a saját bőrén tapasztalta meg. Mielőtt nystagmussal – egy olyan fogyatékossággal, amely gyors, ismétlődő szemmozgásokkal jár – fertőződött volna meg, szívesen játszott olyan Bethesda-címekkel, mint a Fallout és a Skyrim. Ahogy a fogyatékossága előrehaladt, lehetetlenné vált számára, hogy folytassa a játékot, mivel nagyon nehéz volt megtalálni az ellenséget, megtalálni a tárgyakat és közlekedni a térképen. Allcock reméli, hogy a Starfield szakít a hagyományokkal, és hozzáadja azokat a funkciókat, amelyek segítségével élvezheti a játékot.

Az elmúlt néhány évben számos fantasztikus videojáték jelent meg kiváló akadálymentesítési funkciókkal, és a játékgyártó cégek nagyszerű munkát végeztek, hogy kiszolgálják azokat, akiknek egy kis extra segítségre van szükségük. Ezeknek a funkcióknak a hozzáadása nem mindig egyszerű dolog, de remélhetőleg a Starfield még idén felkerülhet a fogyatékkal élő játékosok számára készült nagyszerű címek listájára.

A Starfield szeptember 6-án jelenik meg PC-re és Xbox Series X/S-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu