Assassin’s Creed: Mirage: akár a testünkön is érzékelhetjük a játék eseményeit!

Egy olyan technológiát támogat a Ubisoft játéka, amit a Half-Life: Alyx-szal, a Superhottal, a Halo: Infinite-tel, a Rocket League-gel, a Fortnite-tal, illetve a Valoranttal is használhatunk.

 

A haptika manapság nem egy kisebb trend, ugyanis a PlayStation 5 kontrollerén, a DualSense-en a haptikus visszajelzés és az adaptív ravaszok érzékeltetik, hogy milyen hatás történik éppen az adott játékban. Ezt a koncepciót valamelyest tovább gondolta a nagy eséllyel animerajongókból állló OWO Haptic Gaming System (legközelebb a Lenovót matricázzák át Lenuwura?) csapatával, ami többféle hatást érzékeltet a francia kiadó következő játékában, ha az OWO ruházatát magunkra öltjük.

A rendszer egy, a játék számára exkluzív skint biztosít, és PlayStation 5-ön, Xbox Series-en, PC-n, PlayStation 4-en, illetve Xbox One-on is működni fog a ruha. Húsz zselépadot csatlakoztatnak a haptikus játékrendszer bőréhez, amik aztán a testünk tíz eltérő pontján fognak hatást kelteni (például a karunkon). A játékosok a mobilos, kiegészítő applikáció segítségével állíthatják be, hogy egyes érzések mennyire legyenek erősek.

A parkour és a közelharc is érzékelhető lesz így, mint ahogy az is, ahogy Basim leszedi áldozatait, ám ha karakterünk megsérül, egy döfő érzést kapunk, és az OWO szerint eddig nem érzékelt hatások is lesznek. Jelenleg azt érzékelhetjük, ha meglőttek (akkor is, ha a töltény áthaladt rajtunk és második sebet is ejtett), könnyű vagy súlyos mellkasi sérülést kaptunk, ha megütöttek, ledöftek, súlyt emeltünk, objektumot toltunk el, ütköztünk, zuhantunk, ha fúj a szél, vagy ha egy rovar megcsípett. Vajon az is ott lesz, ha Basim lezuhan egy tetőről, kitörve a derekát?

Az Assassin’s Creed Mirage OWO haptikus visszajelzéses rendszerével a játékból is kapunk egy digitális kópiát. A bundle árazása nem ismert, de a ruha alapméretéért 500 eurót kell fizetni, szóval minimum 200 ezer forint lesz (és az áfával lesz ez még több is), méretben pedig 2XS-től 4XL-ig kaphatunk. Megjelenési dátuma sem ismert, de a Ubisoft játéka október 12-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, és Xbox One-ra.

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu