Starfield előrendelések tömegesen törlődnek: mi a fene történik a Bethesda új sci-fi játékával?!

A Starfield a Bethesda egyik legjobban várt játéka, amely 2022. november 11-én jelenik meg PC-re és Xbox Series X/S-re. A sci-fi RPG-t sokan az Elder Scrolls és a Fallout sorozatok űrbeli megfelelőjének tartják, és rengeteg izgalmas részletet árultak el róla a fejlesztők. Azonban nem minden rajongó boldog, ugyanis többen arról számoltak be, hogy előrendelésüket törölték a Microsoft Store-ból, anélkül, hogy bármilyen magyarázatot kaptak volna.

 

A problémáról először a Reddit felhasználói számoltak be, akik azt írták, hogy e-mailt kaptak a Microsoft-tól, amelyben közölték velük, hogy előrendelésüket lemondták. A levélben nem szerepelt semmilyen indoklás vagy bocsánatkérés, csak egy link, amelyen újra megrendelhetik a játékot. A felhasználók szerint ez nagyon furcsa és aggasztó, hiszen nem tudják, hogy miért történt ez, és hogy visszakapják-e az eredeti kedvezményes árat vagy az előrendelői bónuszokat.

A Microsoft Store oldalán is látszik, hogy a Starfield előrendelése nem elérhető jelenleg, és csak egy értesítést lehet kérni arról, hogy mikor lesz újra kapható. A játék hivatalos weboldalán viszont még mindig lehet előrendelni a játékot, de csak teljes áron. A Bethesda és a Microsoft egyelőre nem reagált a helyzetre, így nem tudni, hogy mi áll a háttérben.

A Starfield előrendelői több lehetséges okot is felvetettek arra, hogy miért történhetett ez. Egyesek szerint lehet, hogy a Microsoft Store-ban hibásan jelent meg az eredeti ár, és ezért kellett törölniük az előrendeléseket. Mások azt gyanítják, hogy valamilyen jogi probléma merült fel a játék címével vagy tartalmával kapcsolatban. Egy harmadik elképzelés szerint pedig egyszerűen túl sokan rendelték elő a játékot, és a Microsoft nem tudja biztosítani a készleteket.

Bármi is legyen az igazság, reméljük, hogy hamarosan tisztázódik a helyzet, és a Starfield előrendelői visszakapják azt, amit megígértek nekik. A játék ígéretesnek tűnik, és sokan várják már, hogy felfedezhessék az óriási galaxist, amelyben rengeteg bolygó, faj és frakció várja őket. A Starfield egy single-player játék lesz, amelyben saját űrhajót építhetünk és testreszabhatunk, valamint döntéseinkkel befolyásolhatjuk a történetet.

Forrás: Gaming Bible

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu