Sok Activision IP-t támaszthatna fel a Microsoft a felvásárlás után

A redmondi techóriásnak rengeteg új IP jut a markába, és közülük sok olyan van, ami mostanában nincsen használva.

 

Az Activision Blizzard Kinggel a Microsoft jelentősen bővítheti tartalmi portfólióját, beleértve sok régebbi sorozatot és játékot. Az Activisiont főleg a Call of Duty kapcsán ismerhetünk, de régebben ennél sokkal többet is kiadott a cég a gördeszkás játékoktól kezdve a platformereken át a nyílt világú bűnöző/bűnüldöző címekig. A legutóbbi kategóriát a Grand Theft Auto inspirálta. Ha lezárul a Microsoft 68,7 milliárd dolláros tranzakciója, akkor nem jelenti automatikusan azt, hogy a régebbi játékok feltámadnak, csak annyit, hogy esély mutatkozhat rájuk.

A Redditen négy játék lett megnevezve, amit a közönség szívesen látna: True Crime: Streets of LA, True Crime: New York City, Tony Hawk’s Underground, Blur. Van, aki annyit szeretne, hogy a visszamenőleges támogatással Xbox Series-en játszhassa ezeket, mások pedig remake-eket, remastereket szeretnének. A régebbi játékok támogatásával az a probléma, hogy a Microsoft leállította a katalógus bővítését, de az Activision mintha feladta volna a régebbi Tony Hawk-játékokkal való foglalkozást, holott a Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 jó volt… de Tony Hawk beismerte, hogy a Vicarious Visions tervezte a harmadik és negyedik rész felújítását, de a stúdió végül a Blizzardba olvadt, így erre már nincs esély.

De ott van a Guitar Hero és a Skylanders is. Utóbbi esetében már voltak pletykák a visszatérésről, de ezúttal a fizikai játékfigurák nélkül (régebben ugyanis ez volt a fő eleme, ahogy anno a Disney Infinity-címeknek is). A True Crime is kérdéses, de 2012-ben egy hasonló játékot láthattunk már, ami végül abból az IP-ből indult ki. Ez volt a Sleeping Dogs, de miután az Activision ejtette a projektet, egy új IP született, amit végül a Square Enix adott ki.

Úgyhogy lenne választék a Microsoftnak, de a ZeniMax Media felvásárlása után a Bethesda régebbi IP-i nem nagyon váltak Xbox-exkluzívvá. Még.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu