Star Wars: Rey következő filmjében egy pokolian rémisztő és veszélyes főgonosz lehet – de vajon a Lucasfilm el meri-e mondani a mesét?

MOZI HÍREK – A Star Wars páratlan lehetőség előtt áll, hogy a Legendák egy igazán félelmetes gonosztevőjét, Abeloth-ot felhasználja Rey ellenfelének a következő filmjében, mivel ezt az ellenfelet már korábban is megteremtette a kánonban.

 

A hamarosan bemutatásra kerülő Star Wars film, melyben Rey Skywalker a főszereplő, lehetőséget adhat a Legendák ijesztő gonosztevőjének, Abeloth-nak a bemutatkozására, aki Rey és az új Jedi Rend ellenfelévé válhat. Abeloth egykor halandó nő volt, aki azonban halhatatlan Erő entitássá vált, a Legendákban az Egyek fogságában volt, de a kanonikus Star Wars-univerzumban szabadon bocsáthatják. Az erőben bekövetkező változások, mint például Palpatine legyőzése és Rey és Ben Solo egyesülése, valószínűleg kiindulási pontot jelentenek Abeloth szabadulásához, aki ezzel a galaxis félelmetes ellenségévé válik.

A közelgő Star Wars film, amelyben Rey Skywalker a főszereplő, egy igazán félelmetes gonosztevőt mutathat be, akit a már kialakított kánonban is megágyaztak. Az Ébredő Erőben Palpatine feltámadása és a Végső Rend bukása után egy új sötétség fog felkelni. Ezt szem előtt tartva a Star Warsnak már van egy gonosztevője a Legendákból, aki tökéletes lehet arra, hogy szembenézzen Rey-vel és az új Jedi generációval.

A Daisy Ridley által megformált Rey főszereplésével készülő új Star Wars film a Skywalker saga eseményei után 15 évvel játszódik majd, és egy új Jedi Rendet hoz létre. A film, melyet Sharmeen Obaid-Chinoy rendez, még nem árulta el, hogy ki és milyen fenyegetés jelenhet meg, hogy megzavarja a messzi-messzi galaxisban uralkodó békét. Azonban a Legendák egyik leghatalmasabb gonosztevőjének megjelenése már előfordult a hivatalos Star Wars-kánonban.

 

De ki is ez Abeloth, a Star Wars egyik legveszélyesebb gonosztevője?

 

Az Új Köztársaságot és a Jedi Rendet sújtó Abeloth az Erő sötét és hatalmas entitása a Legendákban, amelyek nem részei a kanonikus történeteknek. Abeloth, aki a Káosz Hozója és a Csillagok Szeretett Királynője néven is ismert, egykor halandó nő volt, aki romlott halhatatlanná vált. Eredetileg Abeloth az Egyek néven ismert Erőlények egyszerű szolgája volt. A kánonban az Egyek először a The Clone Wars animációs sorozatban tűntek fel a Mortis bolygón. A Fiú a sötét oldalt képviselte, míg a Lány a fényt. Folyamatosan konfliktusban álltak, az Atya feladata volt az egyensúly fenntartása.

A legendák szerint a Szolga végül az Egyek családjának szeretett tagjává vált, egy Anyává, aki segített egyensúlyban tartani a Fiút és a Lányt.

Halandó alakja azonban megöregedett, ellentétben halhatatlan családjával, ami az Anyát kétségbeesésre késztette. Az Erőnek a Hatalom Kútjaként és a Tudás Medencéjeként ismert csomópontjaiban fürdött és ivott, ezzel rombolta saját magát és hivatalosan is az Erő entitásává, Abeloth-tá vált. Cselekedeteiért és a romlásért az Egyek bebörtönözték Abeloth-ot, aki minden alkalommal, amikor az Erő egyensúlya megbomlott, megpróbált kitörni, de az Egyek mindig legyőzték és bebörtönözték őt egy folyamatos körforgásban.

 

MOZI HÍREK – Miután egyre aktívabb a Disney tévécsatornája, sokakban felmerült: mi lenne, ha a Solo 2 a Disney Plus-on is megjelenne. Sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet…

A Solo: Egy Star Wars történetben Abeloth börtöne már szerepelt

 

A Legendákban Abeloth börtönét a galaxis egyik régiójában, a The Maw-ban építették fel. A Solo: Egy Star Wars történetnek köszönhetően a hivatalos kánonban is feltárták a The Maw-t. Ez egy hatalmas fekete lyuk, egy rendkívül erős gravitációs kúttal, amelyből a Millennium Falcon legénysége alig tudott megmenekülni, amikor megpróbálták elkerülni a Birodalmat. A Maw-ban hatalmas csápos lények élnek, a summa-verminoth-ok, amelyeket a Solo film bemutatott.

Logikus, hogy az Egyek egy ilyen veszélyes helyet választottak Abeloth bebörtönzésére. Az Egyek Abelothot, aki minden alkalommal, amikor az Erő egyensúlya megbomlott, megpróbált kitörni, mindig legyőzték és ismét bebörtönözték.

Az Abeloth börtönét a galaxis The Maw nevű régiójában építették fel, amit a „Solo: Egy Star Wars-történet” film során ismerünk meg a hivatalos kánonban. Ez a hely egy hatalmas fekete lyuk, mely rendkívül erős gravitációs kúttal bír, amelyből a Millennium Falcon legénysége csaknem nem tudott megmenekülni, amikor a Birodalmat próbálták elkerülni. A Maw-ban élnek hatalmas csápos lények, a summa-verminoth-ok, amelyeket a Solo filmben is megtekinthettünk.

Az Egyek ilyen veszélyes helyet választottak Abeloth bebörtönzésére, ami logikus lépésnek tűnik. Hasonlóan, a Maw létezése a hivatalos kánonban ideális eszköz lehet arra, hogy bevezessék Abelothot, mint egy potenciálisan veszélyes Erő-entitást, aki kitörhet, ahogyan azt a Legendákban tette, az Egyek halála után.

A Legendákban Abeloth felébredését és szabadulását Jacen Solo, Han és Leia fia, valamint Han és Leia romlása váltotta ki, még a Disney által létrehozott folytatásos trilógia előtt, ami „kitakarította” a Kiterjesztett Univerzum kánonját. Azonban a hivatalos kánonban is megtalálható bármely Erő-mozdulat is képes lehet Abeloth felébresztésére.

Abeloth lenne a tökéletes gonosz karakter Rey következő Star Wars filmjében. A Star Wars történetének központi témája, az Erő egyensúlyának és annak megbomlásának kérdése, tökéletesen illeszkedik Abeloth karakteréhez. A folytatás-trilógia eseményei, beleértve Palpatine legyőzését, a Végső Rend bukását és Rey és Ben Solo ritka és erős Erő-diádus egyesülését, mind olyan változások, amelyek potenciálisan vezethetnek Abeloth kiszabadulásához a kánonban. Ráadásul, Abeloth státusza, mint egy erősebb és veszélyesebb fenyegetés mint a Sith-ek, új és dinamikus ellenfelet jelenthet a Star Wars univerzum számára.

Az idő majd eldönti, hogy a Lucasfilm hajlandó-e bevezetni egy ilyen hatalmasan veszélyes és erős gonosztevőt, mint Abeloth, Rey következő Star Wars filmjében.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu