Miért hasonlítják a Twitter-felhasználók a Kingdom Hearts 3 XIII-as szervezetéhez a platform X-re való átnevezését?

Az egész internet Elon Musk Twitter X-re történő átnevezéséről beszél, és a Kingdom Hearts közösség nem tud figyelmen kívül hagyni néhány hasonlóságot.

 

Elon Musk döntése, hogy Twittert X-re nevezze át, felkavarta a Kingdom Hearts közösségét a játék történetével való párhuzamok miatt. A Kingdom Hearts lore-ban lévő jelentős 7-es és 13-as számok az átnevezés időzítésében tükröződnek, a Twitter fekete színének használata pedig a 13-as szervezet esztétikáját tükrözi. A Musk X és Xehanort 13-as szervezete közötti hasonlóságok, beleértve az elnevezési konvenciókat is, humoros rajongói elméleteket és mémeket eredményeztek.

Miota a milliárdos Elon Musk 2022 végén megvásárolta a Twittert, a közösségi médiaplatform folyamatosan híreket generál. Az ikonikus Twitter névről az új, kétértelműbb X-re való átnevezés több okból is figyelmet keltett, de kevesen számíthattak arra, hogy ez különösen a Kingdom Hearts közösséget fogja felbosszantani.

Azok számára, akik nem játszottak a Kingdom Hearts-szal, érdemes megérteni, hogy miért vált ennyire érzékenyé a játékosközösség a Twitterről X-re való váltás miatt. Bár a Disney és a Final Fantasy népszerű crossoverének lore-ja összetett, ebben a kontextusban nem olyan nehéz megérteni, honnan erednek a mémek.

A Twitter X-re történő átnevezése és az oldal új, markáns fekete színhasználata sokban hasonlít Xehanort Organization 13-as szervezetére a Kingdom Heartsban. A Kingdom Hearts subredditjén egy bejegyzés bemutat néhány meglepő hasonlóságot, például, hogy a Twitter 13 évvel ezelőtt regisztráltatta a madár logót, és hogy az átnevezés júliusban, az év 7. hónapjában történt.

A Kingdom Hearts történetében a 7-es és a 13-as számok az egész történet gerincét képezik, és többször is felbukkannak a sorozatban. A KH történetének központi eleme az eredeti X Blade, amely 20 darabra tört, hét fényes és 13 sötét darabra. Egy prófécia szerint a fény hét birtokosa összefog a sötétség 13 birtokosával, hogy megmentsék a Kingdom Hearts-ot, és ezzel az egész univerzumot. A sötétség 13 harcosa Xehanort és a Szervezet tagjai, míg a fény hét harcosa a jelenlegi állás szerint Sora, Mickey, Riku, Lea, Aqua, Ventus és Kairi. Fontos megjegyezni, hogy mindez változhat, és hogy melyik karakter melyik oldalon harcol, minden új címnél változik, például Axel kilép a 13-as Szervezetből, és visszatér igazi énjévé, Leává.

Az X név maga is az a pont, amit sokan megemlítenek, amikor a Musk közösségi média platformja és Xehanort sötét szervezete közötti hasonlóságokról van szó. A 13-as Szervezet minden tagja új nevet kap, amely mindig az eredeti nevük anagrammája egy X-szel kiegészítve. Lea 13-as Szervezetben Axel lett, Sora senkije Roxas, Ansem pedig Xemnas. Itt azonban az X nem a Twitter anagrammája egy X-szel kiegészítve, hanem csak egy X önmagában.

Mindezen véletlen egybeesések a Twitter átnevezése körül a Kingdom Hearts közösségben számos humoros rajongói elméletet szültek, például, hogy Elon Musk valójában Xehanort mester, vagy hogy a Twittert „Norted”-nek hívják. A Kingdom Hearts subredditjén és az X-en olyan mémek jelentek meg, amelyek arról szólnak, hogy a felhasználók csatlakoznak a 13-as Szervezethez, és a sorozatban látható jellegzetes fekete köpenyeket viselnek.

Elon Musk tervei az X-nek nevezett cég jövőjével kapcsolatban jelenleg nagyrészt ismeretlenek. A valóság valószínűleg nem lesz olyan fantáziadús, mint egy Disney-világokon átívelő kaland, ahol számtalan Heartless és Nobody ellen kell küzdeni, de a Kingdom Hearts közösség számára legalább néhány mém adódik belőle.

A Kingdom Hearts 3 már elérhető PC-re, PS4-re, Switchre és Xbox One-ra.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu