Betiltás vagy halasztás vár a Közel-Keleten a Marvel’s Spider-Man 2-re?

Az Insomniac Games játéka nagy eséllyel nem fog akkor megjelenni a régióban mint másutt.

 

A közel-keleti iszlám vallású országokban a cenzorok nagy eséllyel lecsaphattak a Marvel’s Spider-Man 2-re, ugyanis a régió több országából is azt írják a játékosok, hogy nincsen lehetőségük előrendelni a PlayStation 5-re készülő játékot (az előrendelés errefelé nem gyakori, és jobb is így: ne dőljünk be az ígéreteknek). A Redditen olvashatjuk, hogy a Közel-Kelet több országa, így Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, illetve Kuvait is érintett. Ha ránézünk két oldalra az érintett régióból, azt írják, hogy a játék megjelenése október 20-án esedékes, de még nem határoztak a megjelenési dátumról.

Ez a mondat tehát azt jelenti, hogy a Sony Interactive Entertainment problémákba futott, ugyanis a VGC arról számolt be, hogy a helyi szabályoknak nem felel meg alapból az Insomniac Games játéka, így a stúdiónak plusz időt kell szánni arra, hogy a kérdéses tartalmakat cenzúrázni tudja (és ki tudja, hogy pontosan mik azok az elemek, amik vallásilag nem felelhetnek meg a Korán feltételeinek).

A Sony-nak nem ez az első ilyen rodeója a Közel-Keleten, ugyanis a magyarul Pókember: A pókverzumon át néven megjelent animációs film be lett tiltva az Egyesült Arab Emírségekben, ugyanis a helyi cenzúratörvényeknek nem felelt meg. Részben egy, a transzneműeket támogató poszter miatt történt ez, ugyanis a háttérben ez felbukkant, írja a The Hollywood Reporter. A PlayStation 5-exkluzív (oké, időzített exkluzív…) Final Fantasy XVI pedig Szaúd-Arábiában lett betiltva, miután a Square Enix nem volt hajlandó módosítani a játékán, hogy megfeleljen a cenzorok követelményeinek.

Úgyhogy jelenleg a Marvel’s Spider-Man 2 megjelenése az iszlám országokban erősen kérdéses (ugyanis nem csak a Közel-Keleten lehet probléma, hanem több területen is), hacsak az Insomniac Games nem módosít kellően a játékán. Valószínűleg ők hajlandóak lesznek a módosítások elvégzésére, mert felettük a Sony minden bizonnyal a pénzt nézi elsődleges célnak, nem pedig a játék érintetlenségét.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu