Nehéz a Twitter X-esedése, közben Musk nagy célokat tűzött ki [VIDEO]

A Twitter (vagy X… de nem mindenki nevezi így), Tesla és SpaceX tulajdonosa Kanye Westet (Ye-t) is visszaengedte a közösségi platformjára, amely rebrandingjét még mindig nem tudta értelmesen megvalósítani.

 

Elon Musk még decemberben függesztette fel Ye Twitter-fiókját, ugyanis szerinte erőszakra bátorított, de hozzátette, hogy a vele készített képek arra bátorították őt, hogy ideje lenne lefogyni. Most már az is biztos, hogy a fiókjának felfüggesztését visszavonták, így ismét használhatja az oldalt. A tweetek (nem fogjuk X-eknek nevezni, nettó baromság!) szólásszabadságáról kiemelte, hogy nem egyenlő az ellentmondásos, megosztó üzenetek elérésének szabadságával.

Kanye West felfüggesztése előtt antiszemita retorikát láttunk tőle Donald Trump támogatásán túl. Októberben az Adidas felbontotta a brandjével, a Yeezy-vel kötött másfél milliárd dolláros megállapodást, amiből ő ötszáz millió dollárt kapott jogdíjak és marketing kapcsán, továbbá a Yeezy termékek gyártását is azonnal leállította. A Gap és a Foot Locker szintén maga mögött hagyta a rappert. Tavaly év végén a közösségi médiához köthető ambíciói is elszálltak, amikor a jobboldali irányultságú Parlerrel közösen megállapodtak arról, hogy ne történjen meg a felvásárlás a rapper részéről, miután elvi megállapodás született októbeerben közöttük.

Tavaly a Twitter havi aktív felhasználóinak száma kb. 368 millió volt, ám Musk azt közölte, hogy rekordot állított be 541 millióval, miután jelentős számban távolított el botokat az oldalról. Musk a lent látható első videóban arról beszél, hogy 22 éves terve van arról, hogy az X a legértékesebb pénzintézetévé váljon, és ezért megy ez a rohamtempójú átalakulás. Ez annyira felületes, hogy ezen az oldalon bár a logó új, a header szöveg még nyíltan Twitternek hívja az oldalt, és ez még csak a jéghegy csúcsa.

A cég főhadiszállásán kitűzték az új logót, miután pénteken és szombaton is megakadályozták, hogy egy építési felügyelő feljusson a tetőre, úgyhogy egy bírság kinéz Muskéknak. Ezen túl kártérítési perekre is felkészülhetnek. A Reutersnek nyilatkozó védjegyekre szakosodott ügyvéd szerint kizárt, hogy ne legyen ezzel kapcsolatban per a cég ellen. Az internetes hozzáférés pedig korlátozott, hiszen Indonéziában betiltották az X.com domaint, hiszen régebben a domain szerencsejátékra és pornográf tartalmakra volt használva. és az Al Jazeera szerint ezért 24 millióan nem férnek hozzá az oldalhoz.

Az pedig pofátlanság, hogy a régebben az @x handle-t regisztráló felhasználótól elvették azt, és Gene X Hvang, az Amerikában élő fotós emiatt más handle-t kellett, hogy válasszon (@x1234567998765), írja a TechCrunch, és annyi volt a kárpótlás Muskéktól, hogy repicuccokat és egy céglátogatást adnak neki…

Forrás: WCCFTech, Media1

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu