Ubisoft: Az Assassin’s Creed franchise miatt törölték az Immortals: Fenyx Rising folytatását?

Az Assassin’s Creed nagyobb prioritást élvez a Ubisoftnál, és állítólag ez vezetett az Immortals: Fenyx Rising folytatásának törléséhez. A Ubisoft a jövőben is a bejáratott, nagy bevételt hozó márkákra tervez fókuszálni.

 

Nemrégiben a VGC arról számolt be, hogy forrásaik szerint a Ubisoft leállította az Immortals: Fenyx Rising folytatásának fejlesztését, amely a polinéziai mitológiára épült volna. Azóta a Ubisoft reagált a hírekre, és egy újságíró új információkkal szolgált a témában.

A VGC-nek a Ubisoft egyik képviselője azt elismerte, hogy „globális stratégiánk részeként átrendezzük és átcsoportosítjuk a kreatív csapatainkat és erőforrásainkat a québeci stúdión belül más, még be nem jelentett projektekre.” Hozzátette, hogy ez a stratégia „a legnagyobb brandekre” koncentrál, de egyelőre nem tesznek további bejelentéseket.

Ez a megnyilvánulás különösen figyelemre méltó, tekintve, hogy a Ubisoft a köztudottan pénzügyi nehézségekkel küzdő elmúlt években még inkább a jól működő sorozataira helyezte a hangsúlyt, mint például az Assassin’s Creed, amelynek több új kiadása is bejelentésre került az elmúlt időszakban, most viszont „be nem jelentett projektekről” beszélnek.

Stephen Totilo, az Axiom újságírója, aki több Ubisoft-alkalmazottal is beszélt, szerint lehetséges, hogy a fejlesztők közül sokan átkerülnek más, még be nem jelentett projektekre. De úgy tudja, hogy a legtöbben azt várják, hogy az Assassin’s Creed Red projektjén kell majd dolgozniuk, mivel a Ubisoft számára ez a legfontosabb. Az AC Hexe is hasonló prioritást élvez. Totilo információi szerint az Immortals 2-t a fejlesztők nagy ígéretnek tekintették.

Jelenleg számos Assassin’s Creed projekt van folyamatban a Ubisoft különböző stúdióiban. Már az év elején ismert volt tíz projekt léte, a Black Flag feldolgozását is beleértve. Az AC Red, ami a feudális Japánban fog játszódni, jövőre jelenhet meg. A legelsőként azonban az AC Mirage érkezik majd, amely a klasszikus részek lopakodós játékmechanikáját hozza vissza.

Nem ez az első eset, hogy az Assassin’s Creed háttérbe szorít egy másik franchise-t. Korábban a Prince of Persia sorozatot nem folytatták, mert a Ubisoft szerint túl nagy volt a hasonlóság a két sorozat között, és az assassin’s creed franchise sokkal nagyobb bevételt hozott.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu