Miért írta át Kojima a Death Stranding 2-t? Most mindent elmondott!

Egy új interjúban kifejtette a japán géniusz, hogy a pandémia után miért döntött úgy, hogy jobb lenne a Death Stranding folytatásának sztoriját újragondolni.

 

Egyszer már beszélt arról Kojima Hideo, hogy mi késztette a történet átírására. A 2022-es The Game Awardson láthattuk a Death Stranding 2 első trailer videóját, és ő ezután lépett a színpadra, amikor is ezt nyilatkozta: „A történetet már a világjárvány előtt megírtam, de miután megtapasztaltam a pandémiát, az egész sztorit újraírtam az alapoktól. A jövőt sem akartam már előre megjósolni, ezért írtam újra.” Bár ez egy rövid, de érthető magyarázat, ennél részletesebben beszélt egy másik publikációnak a témáról.

Kojima egy japán szórakoztatóipari weboldalnak, a Natalie-nek adott interjút, ahol beismerte, hogy a járvány előtt már megfogant benne a Death Stranding 2 narratívája. Erre az őt interjúvoló japán popsztár, Nocchi megdöbbent. Kiemelte, hogy a Death Stranding első része nem sokkal a COVID-19 kitörése előtt jelent meg, és ő úgy gondolta, hogy a második rész történetét a pandémiára építve hozhatta össze Kojima. Nem igazán ez a helyzet.

„Nem egészen. Amikor azonban a világjárvány lecsapott, az egész forgatókönyvet át kellett alakítanunk. A Death Strandingben a kapcsolatteremtést helyeztük előtérbe, de ahogy a pandémia elhatalmasodott, a digitális kapcsolatok, például a távmunka egyre inkább hangsúlyosabb lett. Arra is rájöttem, hogy a digitális kapcsolatok önmagukban nem elégítik ki az emberi szükségleteket. Természetünknél fogva felfedezők vagyunk. Jelenleg az elzárkózással és a megosztottsággal foglalkozunk, és a világ jelentős átalakulásokon megy keresztül. Nem tudunk visszapörgetni a pandémiák előtti valóságunkba, ezért újra kellett értékelnünk a „kapcsolat” fogalmát. A Death Stranding 2-ben a „szál” (strand) értelmezése fejlődik. A teaser trailer végén észrevehetsz egy üzenetet, ami így szól: „Össze kellett volna kapcsolódnunk?”. Ez a lényege annak, amit a folytatásban megpróbálunk megfogalmazni,” mondta Kojima.

A Death Stranding 2 PlayStation 5-re készül, és egy filmre is számíthatunk. Ebben nem lesz Kojima rendezőként jelen, de a gyártásban kiemelt szerepet kap.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu