Baldur’s Gate 3: Controllerrel játszanál? Íme a megoldás!

A Baldur’s Gate 3 PC-kiadása teljes kontroller-támogatással rendelkezik – íme, hogyan engedélyezheted ezt a játékmenetet megváltoztató beviteli módszert a BG3-ban!

 

 

A Baldur’s Gate 3-at több okból is az RPG-k anomáliájának nevezik. Többek között azért, mert a hagyományosan egér és billentyűzet uralta CRPG műfaj teljes mértékben kontrollerre adaptálja. A játék ugyanis teljes kontrollertámogatással rendelkezik, akárcsak a Larian Studios előző címe, a Divinity Original Sin 2. A BG3-ban még a kanapé kényelméből is könnyebb a játék.

Azt gondolhatnánk, hogy a kontroller használatának vannak hátrányai, de az igazság az, hogy kevés. Az egérrel és billentyűzettel való játékmenet minden funkciója megvan. Csupán egy kicsit többet kell görgetni a menükben. Néhányan úgy találták, hogy ez jobb módja Faerun felfedezésének. Ugyanis lehetővé teszi a reakciókat az olyan dolgokra, mint a csapdák. Valamint nagyobb merítést és RP-t tesz lehetővé. Íme, hogyan állítsd be és használd a kontrollert a Baldur’s Gate 3-hoz PC-n.

A játék 2023. szeptember 6-án megjelenő PS5-ös verziója (és végül az Xbox-kiadás) természetesen natívan a kontroller-bemeneteket fogja használni az egér-billentyűzet kombó helyett.

 

Hogyan engedélyezheted a kontroller támogatást a Baldur’s Gate 3-ban

 

A BG3 alapértelmezett beállításai szerint a bemenetek „Auto” értékre vannak állítva. Ez azt jelenti, hogy a játék automatikusan felismeri, ha billentyűzetet és egeret vagy gamepadot használunk. Ennek megfelelően azonnal átkapcsolja a képernyőn megjelenő vezérlőket és bemeneteket.

Így azoknak a játékosoknak, akik a Baldur’s Gate 3-hoz PC-n szeretnének kontrollert használni, egyszerűen csak csatlakoztatniuk kell a gamepadot a számítógépükhöz, és el kell indítaniuk a játékot. A BG3 játékosok számára nem túl bonyolult ezt engedélyezni, és lényegében plug-n-play rendszerként működik.

A többi beállítással a játék az egyik irányítási stílusra koncentrál a másik helyett, anélkül, hogy automatikusan átváltana, ha más forrásból származó bemenetet olvas be.

Tehát, ha csak kontrollerre van állítva, a játék nem fog automatikusan átváltani, ha a játékosok a billentyűzetükbe ütköznek. Másrészt azoknak a játékosoknak, akik egér és billentyűzet beállításra állítják, nem kell aggódniuk amiatt, hogy a kontrollerüknek ütközve átváltanak a bemeneti eszközre.

 

A vegyes vezérlés esete

 

Nem rossz ötlet a kettő keverékét használni, az Auto beállítás alatt, különböző célokra. Bár mindkét beviteli stílus nem használható egyszerre, a játékosok az egér és a billentyűzet segítségével hatékonyabban kezelhetik a leltárkészletüket. Illetvem hatékonyabban vehetnek részt a harcban.

Aztán, ha a legapróbb szervezés és stratégiaalkotás megtörtént, a játékosok visszaválthatnak a kontrolleres bevitelre, hogy a világ felfedezése még magával ragadóbbá váljon.

Ha csapdát találsz, könnyebb megállni és nem belerohanni egy kontrollerrel. Ugyanis a játékosok nem csak rákattintanak egy helyre és várnak, hanem lépésről lépésre haladnak. Bár semmi baj nincs azzal, ha kizárólag bármelyik beviteli módszert használjuk (a helyi kooperációhoz például a kontroller bevitele erőltetett), ez egy jó módja annak, hogy menet közben változtassuk meg, hogyan lépünk kapcsolatba a BG3 világával.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu