Elindult a PlayStation 5-ös játékok felhős streamelésének bétája

A Sony lépéselőnyben van a Microsofttal szemben, ugyanis az Xbox Cloud Gaming néven futó (de eleinte xCloudként ismert) szolgáltatás egy szemszögből hiányos.

 

Miközben elindult az új PlayStation 5 firmware bétájának tesztelése (ennek tartalmáról régebben már beszámoltunk), egy másik, ettől független bétatesztelés is folyamatban van. Néhány PlayStation Plus Premium-előfizető meghívást kapott arra, hogy a felhőből futtasson játékokat. Igen ám, de nem PlayStation 3-as vagy PlayStation 4-es címekről van szó, hanem PlayStation 5-re megjelent alkotásokról.

A ResetEra fórumon azt írták, hogy a streamelés nem 1080p felbontásra korlátozott, hanem 4K-ban is lehetőség van a felhőből futtatni a játékokat. Az Xbox Game Pass Ultimate előfizetés részeként hozzáférhető Xbox Cloud Gaming erre nem képes. Érdekes, a CMA, az Egyesült Királyság verseny- és piacfelügyeleti hivatala a felhős piacon dominanciától tartva akadályozza a Microsoftot az Activision Blizzard King felvásárlásában, miközben nem ők azok, akik már a 4K-s streamelésnél tartanak. (Sőt, a Microsoftot a PC-s szolgáltatások, pl. az Nvidia GeForce Now is lehagyta ebben a tekintetben…)

A lenti két képpáros (Fortnite, Sackboy: A Big Adventure) megmutatja, hogy miképp fut a felhőből, illetve natívan (felhő, natív sorrendet használtunk a képeknél). A funkció a Sony szerint „hamarosan” minden PlayStation Plus Premium-előfizetőnek elérhető lesz. Addig is a lista a támogatott játékokkal: God of War: Ragnarök, Horizon Forbidden West, Fortnite, Fall Guys, Destiny 2, Returnal, Demon’s Souls, Death Stranding, Sackboy: A Big Adventure, Destruction All Stars, Fall Guys, Demon Slayer (demó), Resident Evil Village (demó)

A 4K-s PlayStation 5-ös játékstreamelés jelenleg csak a konzolon érhető el, de valószínűleg a Project Q handheld számára is rendelkezésre fog állni. A készülék a szivárgások szerint egy módosított Android operációs rendszeren fut, gyenge akkumulátorú, és valamikor idén fog megjelenni. Miközben remek újításnak tekinthetjük a nagyobb felbontáson történő streamelést, hozzá kell tennünk, hogy ehhez erősebb, stabilabb internetkapcsolat is kell, ha a jelet nem butítják le mondjuk 1080p-re…

Forrás: WCCFTech

 

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu