PlayStation Plus Premium: két tajvani értékelés előrejelzi a bővítést

A tajvani korhatár-besorolásért felelős bizottság két olyan játéknak adott értékelést, amik már megjelentek, de újabb platformokra tették ezt, így a PlayStation Plus-bővítést az ázsiai szigetország akaratán kívül kiszivárogtatta.

 

A két játék, amiről szó van, az a Tekken 6 és a Soulcalibur: Broken Destiny. Mindkettőt PlayStation 5-re és PlayStation 4-re értékelték. A Tekken 6 2009-ben jelent meg PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és PlayStation Portable-re (PC-s verzió nem volt; a játéktermi kiadás pedig már 2007 végén elstartolt). A Soulcalibur: Broken Destiny szintén 2009-ben jelent meg, ám ez csak PSP-re jött ki. Mind a két játékot a Bandai Namco adta ki.

Úgyhogy a Tekken 6-ból a PlayStation 3-as verzióra számítsunk (vagy ha a Sony tesz az egészre, akkor a PSP-sre…), a Soulcalibur: Broken Destiny (a franchise nevét folyton, lendületből Soul Caliburnak írjuk) pedig csak PSP-s kiadást kapott. A PS3-as játékok jelenleg csak a felhőből futnak, a PSP-s címek pedig csak a PlayStation Plus legdrágább előfizetési szintjében érhetőek el, így bátran ki lehet jelenteni, hogy a PlayStation Plus Premium-előfizetők kapják majd meg ezt a két játékot. Mivel hosszú ideje mondjuk, hogy pont ez az előfizetői szint az, ami szinte sehogy nem bővül, ideje lenne annak, hogy több PS1-es, PS2-es és PSP-s cím felbukkanjon a listán.

Ráadásul a Sony már az első PlayStation óta, tehát lassan harminc éve belsőleg is fejleszt játékokat, így egyszerűen nincs mentségük arra, hogy ne szedjenek elő régebbi címeket, amiket egy PlayStation 5 szinte biztosan képes izomból emulálni (sőt, meg merjük kockáztatni, hogy a PlayStation 4 is képes lenne erre…), és rengeteg olyan IP van, ami a Sony-é, és bátran elővehetné. Például a TELJES Twisted Metal franchise-ot elő lehetne szedni, nem csak kiválogatott részeket. Vagy ennyi macera lenne a zenékre a szerzői jogokkal?

A két játékot a Sony még nem jelentette be, és nem lenne hatalmas meglepetés, ha hosszabb ideig nem fog így cselekedni. Mindenesetre az fix, hogy a PlayStation Plus Premium alapos bővítésre szorul.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu