Meghökkentő lépésre szánta el magát a Facebook: kivesznek egy alapvető lehetőséget a Messenger funkciói közül!

TECH HÍREK – Ha Androidos telefonod van, és a Messenger használatán keresztül szoktál SMS-t küldeni, akkor figyelj, mert hamarosan ez a lehetőség megszűnik. Szeptember 28-án a Meta (korábban Facebook) eltávolítja az SMS küldését és fogadását a Messenger alkalmazásból. Miért döntöttek így, és mit kell tenned, ha nem akarsz lemaradni semmiről? Elmondjuk.

 

Ha Androidos telefonod van, és a Messenger appal szoktál SMS-t küldeni és kapni, akkor sajnos rossz hírt kell közölnünk: ez a lehetőség hamarosan megszűnik. A Facebook már 2012-ben bevezette ezt a funkciót az alkalmazásába, de 2013-ban már el is törölte. 2016-ban újra elérhetővé tette, de csak Androidon lehetett alapértelmezett SMS appnak beállítani.

Az SMS-ezés tehát 2016 óta, azaz hét éve folyamatosan működik a Messengerben, de már nem sokáig marad így, ugyanis szeptember 28-tól már nem lesz lehetséges az SMS integráció, ha frissíted az alkalmazást. Természetesen a telefonod alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásával továbbra is tudsz majd SMS-t küldeni vagy fogadni mobilhálózaton keresztül, illetve hozzáférhetsz az SMS előzményeidhez is. Ha pedig nem választasz magadnak új alapértelmezett üzenetküldőt, akkor az SMS üzeneteid automatikusan a telefonod alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásába, például az Android Messages alkalmazásba kerülnek át.

A Facebook/Messenger anyacége, a Meta egyébként nem magyarázta meg a döntés okát, de valószínűleg azért döntöttek így, mert manapság már nem olyan népszerű az SMS-ezés az emberek között, így nem akarnak foglalkozni az ezt támogató rendszer fenntartásával.

 

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu