Broken Sword: új epizódot kap a klasszikus kalandjáték-széria, és nem ez az egyetlen jó hír! [VIDEO]

Charles Cecil point-and-click játékai, a klasszikus kalandjáték-sorozat, a Broken Sword visszatér a hatodik játékkal – ráadásul egy remaster is érkezik!

 

 

A klasszikus point-and-click kalandjáték-sorozat, a Broken Sword egy évtizedes kihagyás után két részből álló visszatérésre készül. A Revolution Software brit stúdió bejelentette, hogy egy hatodik címen, a Broken Sword – Parzival’s Stone-on, valamint az 1996-os eredeti, The Shadow of the Templars című játék teljes 4K-s remasterén dolgozik!

Mindkét játék fejlesztés alatt áll konzolra, mobilra és Windows PC-re. Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged 2024 elején jelenik meg, míg a Parzival’s Stone megjelenése dátum nélküli, de távolabbra esik.

A Broken Sword-játékok könnyed, konspiratív kalandjátékok történelmi vonatkozással. Nagyon hasonlóak a LucasArts klasszikusaihoz, mint például a The Secret of Monkey Island, de szelídebb humorral és (vitathatóan) logikusabb feladványtervezéssel. A játékok George Stobbart amerikai szabadalmi ügyvédet és Nico Collard francia újságírót követik. Hőseink a világot járva rejtvényeket oldanak meg, összeesküvések után nyomoznak, és ősi titkokat fedeznek fel.

A Parzival’s Stone újra 3D-s grafikát hoz a sorozatba, miután a 2013-as ötödik, Kickstarteren finanszírozott játék, a The Serpent’s Curse visszatér az eredeti 2D-hez. A sorozat készítője, Charles Cecil azonban „Super 2D”-nek nevezte el az új grafikai stílust. Ugyanis az a 3D-s geometriára kézzel rajzolt textúrákat alkalmazva próbálja újraalkotni az eredeti játékok kinézetét. Klasszikus, point-and-click kalandjátékos kezelőfelülettel rendelkezik majd.

A Parzival’s Stone a sajtóközlemény szerint George-ot és Nicót a mitikus Szent Grál keresésére küldi – „de nem úgy, ahogy azt várnánk”. A küldetésük a dél-franciaországi Montségurba, a kathar keresztény szekta egykori fellegvárába vezet majd.

Technológiai vállalkozókkal, kormányzati ügynökségekkel és energiavállalatokkal kerülnek szembe egy olyan történetben, amelyben náci kincsvadászok (természetesen) és kvantumfizika is szerepet kapnak.

 

 

Broken Sword - Shadow of the Templars: Reforged

Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged

 

 

Mit tudni a Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged-ról?

 

Az első játék új változata – amelyben George szemtanúja lesz egy párizsi kávézó elleni bombatámadásnak, ami belekeveri őt a templomos lovagok rejtélyébe – nevezetesen a kézzel rajzolt, animációs film stílusú látványvilágot 640×400 pixelről 4K felbontásra frissíti. Teljesen újrarajzolt eszközökkel. Ezt a hatalmas feladatot emberi művészek és mesterséges intelligencia technikák keverékével oldották meg. A Revolution vezetője, Charles Cecil elmondta, hogy az apró stúdió „egyszerűen nem engedhette meg magának”, hogy a játékot mesterséges intelligencia használata nélkül újrakészítse.

A játék hangját is felskálázzák. Néhány kisebb változtatást eszközölnek a történeten és a karakterizáción. A cél, hogy az megfeleljen a modern érzékenységnek, és a játékmenetet is javítják a jelenleg elérhető Director’s Cut verzióból.

Cecil elmondta, hogy ha a Shadow of the Templars újrakiadása sikeres lesz, akkor a tervek szerint a második Broken Sword-játék, a The Smoking Mirror remasterelése is ugyanezzel a technikával készül majd. Mi mindenesetre reménykedünk.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu