GTA VI-szivárogtatás: már őrizetben lehetett a hacker, amikor feltörte a Rockstar Games szervereit?!

Újabb GTA VI-szivárogtatás részleteket tudhattunk meg, amint Rockstar hackert felelősnek találták a bíróságon a tettéért.

 

 

A GTA VI kiszivárogtatásáért felelős tizenéves hackert felelősségre vonta a bíróság, miután új információk kerültek napvilágra a hackelésről. 2022 szeptemberében a széria rajongói végre megpillanthatták a régóta várt játékot, miután 90 fejlesztői videó jelent meg, amelyek a nyílt világú címet akcióban mutatták be.

A kiszivárgás megerősítette, hogy a sorozat visszatér Vice Citybe, és női főszereplővel fog rendelkezni, többek között olyan részletekkel, amelyeket korábban puszta spekulációként utasítottak el.

Az új jelentések szerint egy brit bíróság megállapította, hogy a 18 éves Arion Kurtaj a Lapsus$ hackercsoport tagjaként segített a hackelés végrehajtásában. A bíróságon az esküdtszék új információkat hallgatott meg a hackeléssel kapcsolatban. Néhány új fordulatról is hallhattunk a hackelés kivitelezésével kapcsolatban.

A BBC szerint Kurtaj és egy 17 éves (akit nem lehet megnevezni) fiatalember 2021-es találkozásuk után kezdtek el együtt hackelni. Egy évvel később letartóztatták őket a Lapsus$ Nvidia elleni támadása után. Akkor azzal fenyegetőztek, hogy további adatokat adnak ki, hacsak nem fizetnek váltságdíjat.

Kurtaj-t végül a rivális hackerek doxxingolták, és a rendőrség biztonsági aggályok miatt egy Travelodge-ban helyezte el. Eközben formálisan óvadék ellenében szabadlábon volt. A Travelodge-ban tartózkodva Kurtaj több vállalatot, köztük a Revolutot, az Ubert és a Rockstar Games-t is megtámadhatta.

A bíróság meghallgatta, hogy Kurtaj üzenetet tett közzé a Rockstar Slacken, amelyben azt írta: „Nem vagyok a Rockstar alkalmazottja, támadó vagyok”, és figyelmeztetett, hogy letöltötte a GTA VI adatait.

„Ha a Rockstar 24 órán belül nem lép kapcsolatba velem a Telegramon, akkor elkezdem kiadni a forráskódot” – figyelmeztetett.

Ezt követően 90 klipnyi GTA VI fejlesztői felvétel szivárgott ki a GTAForumsra, de nem sokáig tartott, mire a hackert tetten érték. A Travelodge-ban a rendőrök egy Amazon Firesticket, billentyűzetet, egeret és okostelefont találtak. Ezeknek köszönhetően férhetett hozzá az internethez, és szeghette meg a szabadon bocsátás feltételeit.

Mindkét tinédzsernek egy későbbi időpontban lesz ítélethirdetése. Kurtaj addig is előzetes letartóztatásban marad. A Rockstar szerint a „szerencsétlen” hackelés nem fogja befolyásolni a Grand Theft Auto VI megjelenését, de egyelőre a játékot még hivatalosan be sem jelentették.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu