Xbox-vezér: a Starfield csak a kezdet – rengeteg ütős játék várható a belsős stúdióktól!

A csendes 2022-es évet követően a Microsoft a következő néhány évre sűrűbb kiadási ütemtervvel készül a Starfield után.

 

 

Az Xbox egyik vezetője szerint a Starfield megjelenése olyan, mint egy „startpisztoly” a first-party címek folyamatos áramlásához. Mivel a Redfall és a Starfield 2023-ra csúszott, a tavalyi év eléggé csendes volt az Xbox-kiadások szempontjából. Az Arkane vámpírlövöldéjének májusi megjelenése végül „csalódást okozott” a Microsoft játékért felelős vezetője, Phil Spencer szerint.

Jerret West, az Xbox marketingvezetője azonban a GamesIndustry.biz-nek elmondta, hogy „szuper izgatott” a Starfield szeptember 6-i érkezése után a cég által tervezett rendszeres megjelenések miatt.

„Ez az én szememben a kapu, szinte olyan, mint egy startpisztoly, ami szerintem egy többéves váltóverseny lesz a first-party címek között” – mondta. „Ott ültem, és ugyanazt [a Starfield bemutatót] néztem, mint te ma reggel, és azt gondoltam… ez tényleg a kezdete valaminek, ami aztán elvezet a Forza-hoz, majd 2024-ben a Hellblade-hez, és gondolunk a Towerborne-ra, ami a bemutatóteremben van, gondolunk az Avowed-re, és vannak még el nem mondott történeteink is, amik 2024-ben és 2025-ben fognak kibontakozni.”

West hozzátette: „Aztán, ha belevesszük a Game Pass-t és a harmadik féllel való kapcsolatainkat is… Azt hiszem, egy olyan időszakba lépünk, ahol ez a kezdete valaminek, ami igazán különleges lesz a következő évek során.”

West megjegyzései visszhangozzák az Xbox Games Studio főnökének, Matt Booty-nak a megjegyzéseit. Ő júniusban azt mondta, hogy a kiadó „sarkon fordult” a törekvéseiben, hogy évente legalább négy first-party játékot szállítson.

Az Xbox az elmúlt öt évben agresszíven növelte a first-party stúdiók portfólióját. A The Initiative (Perfect Dark) és az új Age of Empires stúdió felállításával kezdődött. Aztán az Xbox olyan cégeket szerzett meg, mint a Ninja Theory (Hellblade), a Playground Games (Forza Horizon), az Obsidian (Fallout: New Vegas), az InXile (Wasteland 3), a Double Fine (Psychonauts), az Undead Labs (State of Decay), a Compulsion Games (We Happy Few) és a Bethesda.

A júniusi Xbox Games Showcase-en bemutatták az InXile Clockwork Revolution és a Compulsion South of Midnight című játékát, valamint friss pillantást vetettek az Obsidian Avowedjére.

Forrás: GamesIndustry.biz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu