AMD vs NVIDIA: Megérkeztek az új Radeon videokártyák, amelyek kihívást jelentenek az RTX 4060 és 4070-nek

TECH HÍREK – Az AMD nem akar lemaradni az NVIDIA mögött a videokártyák piacán. A Gamescomon bemutatta a legújabb Radeon RX 7700 XT és RX 7800 XT modelleket, amelyek versenyképes áron és teljesítményen kínálnak középkategóriás megoldást a játékosoknak. A két új videokártya szeptember 6-án kerül a boltokba, és már most nagy érdeklődés övezi őket.

 

Az AMD Radeon RX 7700 XT és RX 7800 XT a vállalat RDNA 2 architektúrájára épülnek, amelyet már az RX 6000-es sorozatban is alkalmaztak. Az új videokártyák azonban alacsonyabb áron és fogyasztáson nyújtanak hasonló teljesítményt, mint az előző generáció. Az RX 7700 XT 8 GB GDDR6 memóriával rendelkezik, és akár 10,6 teraflops sebességre is képes. Az RX 7800 XT pedig 12 GB GDDR6 memóriát kapott, és akár 13,9 teraflops sebességet is elérhet.

A két új videokártya közvetlen konkurenciát jelent az NVIDIA RTX 4060 és RTX 4070 modelleknek, amelyeket idén tavasszal dobott piacra az NVIDIA. Ezek a videokártyák szintén középkategóriásnak számítanak, de magasabb áron kínálnak hasonló vagy alacsonyabb teljesítményt, mint az AMD újdonságai. Az NVIDIA előnye viszont az RTX technológia, amely lehetővé teszi a valós idejű sugárkövetést (ray tracing) és a DLSS (Deep Learning Super Sampling) funkciókat, amelyek javítják a grafikai minőséget.

Az AMD Radeon RX 7700 XT és RX 7800 XT videokártyák tehát jó alternatívák lehetnek azoknak a játékosoknak, akik nem akarnak túl sokat költeni egy új videokártyára, de mégis jó teljesítményt szeretnének elérni. A két új modell szeptember 6-án jelenik meg, és várhatóan nagy kereslet lesz irántuk. Az AMD szerint ezek a videokártyák alkalmasak lesznek a legújabb játékok futtatására is, mint például a Far Cry 6 vagy a Battlefield 2042. Ha érdekelnek az AMD új videokártyái, akkor nézd meg az alábbi bemutató videót, vagy olvasd el a részletes specifikációkat.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu