[GSC 2023] Starfield: a Creation Kittel lehet majd moddolni; elkapták a szivárogtatóját

A Bethesda Game Studios (BGS) következő játékánál is felbukkan ez a Creation szó, ahogy régebben a Creation Club tűnt fel például a Fallout 4-ben.

 

A BGS játékainak gyakori eleme a moddolás PC-n. A The Elder Scrolls V: Skyrimhoz, illetve a Fallout 4-hez hasonlóan így a Starfield is kapni fog egy Creation Kitet, hogy saját bolygókat, egyedi történeteket és küldetéseket lehessen létrehozni. Ezt Pete Hines, a Bethesda marketinges vezetője erősítette meg egy élő adás során, de ki tudja, hogy mennyit kell várni az eszköztárra. A TES V: Skyrim, Fallout 4 páros esetében ez négy hónap volt…

„Megcsináljuk, azt mondtuk, hogy megcsináljuk. Lesznek modok, kiadjuk a Creation Kitet. Ha játszottál már a The Elder Scrolls vagy a Fallout játékokkal, akkor ez így fog működni. Ez a megjelenés után van, nincs más információnk. A megjelenésen még át kell esnünk, de az hamarosan jön. Izgatott vagyok emiatt a játék miatt, mert annyira szeretem, és szeretem, amit mi és a csapat csinált, de… még sok minden jön. És ha belegondolsz, hogy a BGS játékai körül milyen közösségek alakulnak ki, és egy olyan eszközt adunk az emberek kezébe, mint [a Creation Kit]… Mindezek a dolgok egyszerűen elszállnak, amikor a közösség elkezd bejönni, és hozzáadni a különböző dolgokat, amiket hozzá akarnak adni. A saját történeteiket, amiket el akarnak mesélni, bármi is legyen az. A pokolba is, nekem már van egy listám azokról a dolgokról, amiket moddolni szeretnék,” mondta Hines.

A Kotaku arról írt, hogy augusztus 22-én egy alacsony minőségű, 45 percnyi játékmenetes videó feljutott a YouTube-ra, ahonnan egy szerzői követelés után eltűnt. A Redditen is felbukkant, az Imguron pedig egy hatvan ,ásodperces felvétel továbbra is ott van. A szivárogtató memphian94 néven futott a közösségi felületeken, és egy videóban elnézést kért, hogy amatőr módon játszott, de elismerően beszélt a Starfieldről. A probléma csak ott van, hogy a szivárogtató füle mögött több vaj is volt.

Memphian94, akiről azóta kiderült, hogy a Tennessee államban élő Darin Tyrone Harrist takarja, több lemezes példányt értékesített egy online bolti felületen, a Mercarin keresztül több másik játékkal, SSD-kkel, vagy GoPro kamerákkal. Egy videóban láthatjuk is Todd Howard játékából a kópiákat, amiket aztán FedEx borítékokba pakolt postázás céljából. Csakhogy 24-én letartóztatták, ugyanis kannabiszt birtokolt (ez illegális az államban), továbbá 2500 és 10000 dollár közötti tulajdont lopott el, illetve egy harmadik vád kapcsán 1000-nél kevesebb dollárnyi értéktárgyat tulajdonított el. Ezek talán nem kötődnek a Starfieldes ügyéhez, de lehet, hogy igen… betört talán egy boltba?

Harrist 28-án hallgatják meg újra a bíróságon, miután kifizette a 10 ezer dolláros óvadékot…

Forrás: WCCFTech, PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu