Daryl Dixon franciaországi szereplése kockázatokat rejt a The Walking Dead spinoffok sorsára nézve

MOZI HÍREK – A The Walking Dead franchise számára rendkívül izgalmas lenne Daryl Dixon karakterét Franciaországba vezetni, ugyanakkor komoly kockázatot is jelenthetne a spinoffok jövőbeli terveire. A „The Walking Dead: Daryl Dixon” című sorozat nemcsak a Franciaországban folyó kalandokra fókuszál, de egyben azt is kockáztatja, hogy aláássa a franchise további fejlődését.

 

Mivel a zombiapokalipszis eredetének rejtélye még nem került teljes körű feltárásra az univerzumban, Daryl (Norman Reedus) utazása új lehetőségeket teremt annak megismerésére. Az újonnan felfedezett savas zombik és Daryl mutáns zombijai egyaránt új szabályokat teremtenek az univerzum számára. Bár ez új és izgalmas elemekkel gazdagítja a történetet, egyúttal kockázatokat is hordoz, amelyek nem biztos, hogy megtérülnek.

A spinoffok létrehozása eleve kockázatos vállalkozás, amely az eredeti sorozat népszerű szereplőire épít. A „The Walking Dead: Dead City” eddig sikeresnek bizonyult, és valószínű, hogy Daryl is magával ragadja a közönséget. Azonban a franchise-nak meg kell őriznie koherenciáját, és nem engedheti, hogy a kockázatvállalás túlzott mértékű legyen. A The Walking Dead már kialakított egy egységes szabályrendszert a zombik működésére vonatkozóan, és a zombiapokalipszist is megfelelően kontextualizálta. Daryl franciao

Írásom végére érve azt kell megállapítanom, hogy a sorozatnak nem szabad figyelmen kívül hagynia azokat a franciaországi szálakat, amelyek a „The Walking Dead: World Beyond”-ban kerültek felvezetésre. Franciaország az egész zombi-univerzum szempontjából kulcsfontosságú, így nem hagyhatja azt negligálva. Daryl ugyan nem kell minden részletre rájöjjön, de a franciao

Daryl története az alapműsorban azzal zárul, hogy felfedezőútra indul, a The Walking Dead fináléja megmagyarázza, hogy Daryl Franciaországban van. A spinoff sorozatban van némi rejtély, hogy pontosan hogyan kerül Európába, de Franciaország segítene folytatni a küldetését, hogy többet tudjon meg az apokalipszisről. Mivel a World Beyond még inkább Franciaországba helyezi Darylt, fontos, hogy a járvány kitörésének rejtélyét, valamint a járkálóváltozatokat létrehozó kísérleteket is feltárják. A Primrose csapatról és a járványhoz való hozzájárulásukról még sok minden kiderül, amire a közelgő spinoffban választ kell kapnunk.

 

A Dead City rossz előzményt teremtett a Walking Dead folytonosságára nézve

 

Annak ellenére, hogy sikeres volt, a Dead City nem jó előjel a spinoffok folytonosságára nézve. Maggie-n, Neganon és Hershelen kívül nincs olyan főszereplő, aki a flashbackeken kívül megjelenik a spinoffban. A Dead City lényegében figyelmen kívül hagyja a The Walking Dead fináléját, és úgy dönt, hogy a Commonwealth-ről vagy Hilltopról sok mindent kihagy Manhattan javára. Az apokalipszist Manhattanben látni kétségtelenül izgalmas volt, de a történet nagy része a franchise tágabb világától távol játszódott. A Croat szórakoztató gonosztevőnek bizonyult, de miután több évadban a Saviorsra és Neganra koncentráltak, összefüggéstelennek éreztük, hogy a főműsorban nem is említették.

A Dead City szintén nem tudta továbbvinni a franchise egyéb történetszálait. A CRM a sorozat egyik legnagyobb folyamatos rejtélye, mégsem történt semmilyen fejlemény Maggie és Negan spinoffjában. A Dead City egyik legemlékezetesebb jelenete a Maggie-t megtámadó mutáns csatornazombi volt. Ez valami egyedit és vizuálisan lenyűgözőt alkotott, azonban nem volt tényleges változat. Még ha a Dead City egy szórakoztató, önálló sorozat is volt, sosem sikerült foglalkoznia az univerzum néhány tágabb történetével. Ez potenciálisan rossz híreket teremt Daryl Dixon számára, mivel lehet, hogy inkább egy zártabb történetre koncentrálnak, mintsem hogy a France nagy kérdéseivel foglalkozzanak.

Mivel Daryl Dixon és a Dead City is megújult a 2. évaddal, úgy tűnik, hogy a spinoffok jelentik a sorozat jövőjét. A The Walking Dead: The Ones Who Live folytatni fogja ezt a spinoff témát, kiegészítve a World Beyond és a Fear The Walking Dead sorozatokat. Mindezek a spinoffok segítenek létrehozni egy további univerzumot a fő sorozathoz, de Daryl Dixon tönkreteheti ezt, mielőtt rendesen beindulnának. Ha a spinoff nem foglalkozik a más sorozatokban felállított France lore-ral, az aláássa az egész létrehozott közös univerzumot. A franciaországi kitörés történetének folytatása nélkül nehezebb lesz befektetni az egyes sorozatokba.

Ha nincs kapcsolat a sorozatok között, az azt a képzetet kelti, hogy nem érdemes befektetni beléjük, hiszen a következő The Walking Dead-spinoff elfelejti, ami az előzőben történt. A World Beyond valószínűleg soha nem fog visszatérni, vagyis a rejtélyeire máshol kell választ adni, különben hatalmas időpocsékolássá válik. A hitelesítés utáni jelenet fontos a tágabb univerzum szempontjából, kiemelve, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni és magyarázat nélkül hagyni. A The Walking Dead: Daryl Dixon masszív része lehet a The Walking Dead történetének, és sok különböző sorozatot összeköthet. Ugyanígy azonban azt is kockáztatja, hogy tönkreteszi a franchise megosztott univerzumának aspektusát, és elfordítja a nézőket attól, hogy befektessenek abba, hogy mi történik ezután.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu