Kitűzte a Samsung az Apple Vision Pro-rivális AR-headsetének megjelenését?

TECH HÍREK – A dél-koreai cég nem csak a mobiltelefonos piacon akar megküzdeni az amerikai vállalattal, hanem az augmentált valóságot (AR-t) biztosító termékek között is.

 

Régebben írtunk már a Samsung AR-headsetének prototípusáról, ami először is rondán nézett ki (vagy inkább elavultnak?), másrészt pedig technológiailag sem hozta azt a szintet, ami a cupertinói cég drágának ígérkező headsetével képes lett volna versenyre lépni, ugyanis mobilos alapokkal rendelkezett a készülék. Erre írtunk már akkor is, hogy a Samsung minden bizonnyal későbbre tolja a termékének megjelenését.

A Revegnus nevű Twitter-felhasználó azt írta, hogy a Samsung elhalasztotta az XR (AR+VR=XR, tehát kiterjesztett valóságú, azaz a virtuális valóságot is támogató) headsetének kezdeti gyártását, így nem 2023 végén, hanem 2024 júniusában indíthatja el a kezdeti gyártást, az indoklás pedig magától értetődő. Az Apple Vision Pro sokkal jobb specifikációkkal bír a kijelzőjében, így ebben az aspektusban is jelentős lemaradást hozott volna össze a Samsung, de mivel az AR-headsetek piaca még igencsak kezdetleges állapotú, a dél-koreai cég is gyorsan gyártási problémákba futhat…

A tweet nem említi a 2024 júniusi megjelenést, így valószínűbb, hogy 2025 elején juthat el a közönséghez a Samsung készüléke, és itt is csak néhány régióban leet rajt. Addigra talán a cég kitalálja, hogy mit tegyen az Exynos 2200 chip helyére, ugyanis a Galaxy S22-ben túlmelegedésre hajlamos, kevésbé hatékony rendszerlapka (system-on-a-chip, SoC) nem tudta volna teljesíteni az elvárásokat, viszont beépített akkumulátor használata még kérdéses lehet, ugyanis a prototípuson még ezt láttuk.

Szóval a Samsung kivár, ami még hasznos lépésnek bizonyulhat: az Apple Vision Pro első modelljében maga a cég sem bízik annyira, így nem is nagyon készül belőle olyan sok példány, így csak az Apple-rajongók fognak minden bizonnyal beruházni forintban számolva hét számjegyű összeget az AR-headsetre (ezekről is beszámoltunk régebben). A második modell viszont állítólag olcsóbb, így több ember számára elérhetőbb termék lesz…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu