Mi történt a lánnyal, aki Rosaria karakterét ihlette A pápa ördögűzőjében?!

MOZI HÍREK – A pápa ördögűző nagy Netflix-siker lett, de sokan nem tudják, hogy mi történt a valós személlyel, akiről Rosaria karakterét mintázták.

 

 

A pápa ördögűzője egy hátborzongató horror- és thrillerfilm, amely lebilincselte és megrémítette a közönséget. A film részben igaz történeten alapul, többek között azon, ami Rosaria, az egyik szereplő sorsa lett. A Sony Pictures filmjét és 2023-ban mutatták be. Gabriele Amorth atya, a Vatikán fő ördögűzőjének történetét meséli el. Amorth úgy találja, hogy egy minden eddiginél nagyobb ellenféllel kell megküzdenie: a Sátánnal és egy csapat démonnal. E harc során egy komoly nyomozásba bonyolódik, amely egy évszázados vatikáni titok felfedezéséhez vezet.

Meglepő módon A pápa ördögűzőjének számos része valóban valós eseményeken alapul: a történet például a katolikus egyház történetének néhány, a spanyol inkvizícióval kapcsolatos aspektusát követi.

A film egyik szereplője, Rosaria (Bianca Bardoe) szintén egy valós személyen alapul, akinek hátborzongató története évtizedek óta foglalkoztatja a nagyközönséget.

 

Rosaria A pápa ördögűzőjében lazán Emanuela Orlandi igaz története alapján született

 

Rosaria karaktere A pápa ördögűzőjében a feltételezések szerint egy Emanuela Orlandi nevű fiatal nő igaz történetének metaforájaként szolgál. A filmben Rosaria eljön Amorth atyához, és elmondja neki, hogy egy démon szállta meg, aki minden éjjel megerőszakolja őt. Amorth hátat fordít neki, és nem hajlandó ördögűzést végezni, hogy megszabadítsa a démonoktól. Rosaria ekkor Amorth szeme láttára a halálba ugrik. Az atyát bűntudat gyötri. A férfi elismeri, hogy rosszul kezelte a lány mentális betegségét, és utal arra, hogy a Vatikánban szexuálisan zaklatták.

 

 

Emanuela Orlandi / Rosaria

Emanuela Orlandi

 

 

Ez kapcsolódik Emanuela Orlandi valós történetéhez. Orlandi egy vatikáni alkalmazott lánya, aki 1983 júniusában, mindössze 15 évesen tűnt el, amikor hazafelé tartott egy zeneóráról Rómában. Orlandit soha többé nem látták. Sokan azt feltételezik, hogy a Vatikánnak köze lehet Orlandi eltűnéséhez. Ezt az elméletet a Netflix Vatican Girl című doku-sorozata alaposan körüljárta.

A valódi Gabriele Amorth atya, 2012 májusában azt nyilatkozta, hogy szerinte Orlandit a vatikáni rendőrség egyik tagja rabolta el szexpartikra, majd meggyilkolták.

A Vatikánt az olasz hatóságok azzal vádolták, hogy nem működött együtt az ügyet övező nyomozásban. Mindez tovább erősíti a gyanút, hogy közük van hozzá.

 

Emanuela Orlandi 1983 óta nem került elő (de az ügyét 2023-ban újra megnyitották)

 

Ez a kísérteties eset Orlandi 1983-as eltűnése óta elborzasztja az embereket. Azóta sem sikerült kideríteni, hogy mi történt Orlandival, de az ügyet 2023-ban újra megnyitotta a Vatikán igazságszolgáltatási megbízottja, Alessandro Diddi.

Mindezt Emanuela idősebb testvére, Pietro többszöri kérése után, aki nem adta fel a reményt, hogy kiderüljön, mi történt valójában a húgával.

A pápa ördögűzője a Netflix egyik legnagyobb sikere. A mögötte álló igaz történetek csak még érdekesebbé teszik a nézők számára. A Vatikáni lány című doku-sorozat és Rosaria karaktere között az Emanuela Orlandi ügye körül újra megnőtt az érdeklődés és a felháborodás. Sokan továbbra is reménykednek abban, hogy egy napon kiderül az igazság arról, hogy mi történt a valódi Rosariával, Emanuela Orlandival, és hogy a Vatikánnak esetleg köze lehetett-e hozzá.

Forrás: Netflix, The Guardian

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu