Kitudódott, hogy mennyiért vehetjük meg a Lenovo Legion Go-t?

TECH HÍREK – A Valve Steam Deckje és az Asus ROG Ally-ja felkészülhet egy új riválisra, ami viszonylag erős hardverrel lép majd a piacra.

 

Nemrég írtunk már a Lenovo Legion Go-ról, ami nem csak azzal akarja felhívni magára a figyelmet, hogy modern hardverrel rendelkezik, hanem AR-szemüveget is lehet használni hozzá, így ezzel ki tudna tűnni a piacról, ami egyre inkább bővül (köszönhetően a Steam Deck sikereinek). Még nincsen hivatalosan bejelentvea Lenovo Legion Go, de a Windows Report jóvoltából megtudtuk pár dolgot.

A Lenovo a site szerint 800 euróért fogja értékesíteni a handheld PC-t, így minimum 320 ezer forintért lehet majd megvenni a Lenovo Legion Go-t, ami a tervek szerint szeptember elsején kapja meg leleplezését, majd októbertől lesz kapható. Az IPS kijelző 8,8″-as (22,35 centis), QHD felbontást tud, de lesz a készüléken egy tapipad, benne 16 gigabájt memória, illetve az akkumulátorát piszkosul gyorsan lehet feltölteni. A vásárlók nem csak a készüléket kapják meg, ugyanis állítólag pluszban kapnak három hónapra egy Xbox Game Pass Ultimate előfizetést (ez amúgy kb. 45-50 euró, szóval 20 ezer forint lenne).

A Windows Report még beszámolt más Lenovós kiegészítőkről is, de jelen esetünkben csak a Lenovo Legion AR-szemüvegről lesz szó. Ennek létezéséről tehát már tudtunk, de az árról nem. A Lenovo a site állítása szerint 500 eurót kér majd érte, tehát kb. 200 ezer forintot kell majd kifizetni. Bármilyen USB Type-C-t tudó eszközzel használhatjuk. Meg lehet még említeni a fülhallgatókat is, ami már kissé érthetetlen árazású, ugyanis a Lenovo ezért 50 eurót, tehát 20 ezer forintot kér majd el. Erről is azt hallani, hogy majd októberben fog megjelenni.

Kíváncsiak leszünk rá, hogy a Lenovo Legion Go mennyire lesz képes felvenni a versenyt az Asus és a Valve termékével szemben, de mivel Windows 11-en fut majd „a légió”, ami ráadásul AMD Ryzen Z1 Extreme APU-val jön, a teljesítményére nem nagyon lehet majd panasz.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu