Jó teljesítményre képes a Switch-utód; kiszivárgott az egyik nyitócíme?

Mivel a Nintendo Switch felett lassan eljár az idő (ma már hat és fél éves a készülék), már a jövőre kell gondolni.

 

A Redditen több új részlet bukkant fel az I’m a Hero Too nevű bennfentestől, aki eddig több alkalommal is pontosan szivárogtatott. Egy másik szivárgásra reagált: az nem tőle származik, de aztán rögtön hozzátette, hogy mit tud az új Nintendo konzolról. Szerinte a fejlesztőkészletek (devkitek) már régóta a fejlesztőknél vannak. Ezt meg is lehet erősíteni egy másik pletyka kapcsán: régebben írtuk, hogy egy spanyol stúdió is megkapta a devkitet (értelemszerűen a Metroid Dreadet fejlesztő MercurySteamről lehet szó).

A bennfentes szerint a Switch utódja visszamenőleg kompatibilis lesz a jelenlegi platformmal, azaz a mostani játékok is futtathatóak lesznek rajta, de új kazettákkal fog rendelkezni (ebből adódóan talán csak digitálisan lesznek játszhatóak a Switch-címek…?), de egy új kamerás funkciót is megemlített. Megemlítette, hogy a hardver elég erős lehet a Final Fantasy VII Remake futtatásához, és azonos teljesítményre képes a PlayStation 5-tel. A Square Enix játéka akár a Switch-utód nyitócímeinek egyike is lehet!

A portot állítólag rövid időn belül fejlesztették, amiben joggal kétkedhetünk. Talán az Nvidia DLSS felskálázó technológiájának köszönhető a teljesítmény, és így nem lenne probléma a Final Fantasy VII Remake futtatása. Megemlítette a folytatást, a Final Fantasy VII Rebirthöt is. Szerinte úgy lesz ennek vége, hogy a remake projekt harmadik részének új főhőse lesz, így utalva arra, hogy miképp ér véget a sztori. A Final Fantasy IX Remake szerinte 2024 nyarára volt tervezve, de lehet, hogy ez a játék csak később fog megjelenni.

Semmi sem hivatalos ebből, és több alkalommal is imitálták I’m A Hero Too-t, így ebből adódóan is jobb, ha mindent megkérdőjelezünk az eddig elhangzottakból. Ha a Switch utódja képes lesz az Nvidia DLSS technológiájának alkalmazására, a konzol lépést tarthat a PlayStation 5-tel és az Xbox Series-szel.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu