Super Mario Bros. Wonder: limitált kiadású OLED Switchet is kapni fog [VIDEO]

Több dolgot is közölt a játéknak tartott Nintendo Direct során a japán cég.

 

A Nintendo bejelentette a Switch OLED Model Mario Red Editiont, ami október 6-ától lesz kapható 350 dollárért (euróba átszámítva kb. 140 ezer forintért). A Joy-Conok és a dokk is pirosak lesznek, a dokkon pedig egy ugró Mario sziluett mellett érméket láthatunk a hátoldalán. Készüljünk fel a váratlan meglepetésekre a Super Mario Bros. Wonderrel, ami a Mario-móka következő evolúciója és az első 2D-s oldalnézetes Super Mario Bros. játéka több mint 10 év után!

Egy új, felfedezésre váró virágbirodalommal (Flower Kingdom) és a játszható karakterek változatos listájával várja a játékosokat, ráadásul bemutatja a Wonder Flowers-t. Ezek a játékot megváltoztató tárgyak, amelyek olyan meglepő hatásokat hoznak létre, amelyeket látni kell. A Super Mario Bros. Wonderben a jóindulatú Florian herceg meghívja Mariót és barátait a virágkirályságba, egy nem is olyan távoli országba, amely közvetlenül a gombakirályságon (Mushroom Kingdom) túl van. Bowsernek, a Koopák királyának azonban más tervei vannak. A titokzatos csodavirág egyetlen érintésével Bowser egyesül Florian herceg kastélyával. Újonnan szerzett hatalmának köszönhetően káosz terjed szét az egész országban. Most Marion és barátain múlik, hogy megállítsák Bowsert és megmentsék a virágkirályságot.

Ez hat különböző világból áll, amelyek a szirmok szigetei (Petal Isles) körül keringenek, így összesen hét területet fedezhetünk fel. Járjunk be több szigetet, merüljünk el a tengerben és a barlangokban. Minden világban gazdag pályák várnak ránk, és a világtérképen található nyílt területeken is szabadon sétálhatunk. A csodavirágok ennek a világnak a titokzatos erejéből élnek, és virágzáskor szabadítják fel ezeket. Amikor megérintünk egyet, egy csodahatás lép működésbe, ami drámai változásokat okoz. A csövek mozgásba lendülhetnek, a terep megdőlhet, a perspektívánk megváltozhat, vagy akár lebeghetünk a térben. Még olyan csodák is vannak, amelyek Goombává vagy tüskegolyóvá (Spike-Ball) változtatják a karakterünket.

Mario mellett játszhatszunk Luigi, Peach, Daisy, Blue Toad vagy Yellow Toad, sőt, Toadette szerepében is. Csak a kinézetük tér el, mindenkinek azonos játékmenete van. A Yoshik és a Nabbitok nem kapnak sebzést, így okos választás, ha könnyedebb játékélményre vágyunk. A Super Mario Bros. Wonderben új power-upok debütálnak, mint például az Elefánt-gyümölcs, amely lehetővé teszi Mario és néhány barátja számára, hogy átváltozzon elefánt formába. A nagyobb tömeggel így le lehet csapni az ellenfeleinkre, elpusztíthatjuk a blokkokat és átrohanhatunk a nagyobb szakadékokon is. A buborék alak lehetővé teszi, hogy lebegő buborékokat fújjunk, amelyekkel távolról is elkaphatjuk az ellenséget. A Drill formával a tüskés vagy keményfejű ellenségekkel való bánásmód gyerekjáték, és lehetővé teszi a földbe ásást és a földön való mozgást is.

Ha ellenségekről van szó, a virágbirodalomban való barangolás közben lesznek újoncok. A Hoppycat utánoz minket (akkor ugrik, amikor mi), a dinnyepiranha (Melon Piranha) magokat köpköd, A kondorkeselyű (Condart) felénk repülve igyekszik megbökni, a Maw-Maw mindent megeszik, ami túl közel jut a tátongó szájához. Kalandunk előrehaladtával számos különböző játékbeli jelvényt szerezhetünk, amelyek mindegyike különleges képességgel jár. A helyi többjátékos módban minden játékoscsoport ugyanazt a jelvényt használja. Fokozzuk a falra ugró képességeidet a falmászó ugrásos (Wall-Climb Jump) jelvénnyel. A Dolphin Kick jelvényt felvéve a víz alatti sebességünk nő. Egy nagy ugrást kapunk a Crouching High Jump jelvénnyel. A Grappling Vine-nal pedig indákat lőhetünk ki a levegőbe, és a falakhoz tapadhatunk. Kétélű kard és kihívás lehet a láthatatlanságot biztosító Invisibility jelvény.

Egy Nintendo Switchen maximum négyen játszhatunk együtt. Ha egy játékos a helyi co-op során veszít, a karaktere szellemként fog lebegni a pályán. Ha egy másik játékos még az idő lejárta előtt eléri őt, azonnal újra akcióba lendülhet, és a csoport nem veszít életeket. Ha valaki Yoshiként játszik, felpattanhatunk a hátára. Online játék közben lehetőségünk lesz egy szoba létrehozására, hogy a barátainkkal játszhatunk. Egy közös szobában láthatjuk, hogy a barátaid milyen pályákon játszanak, együtt játszhatunk ugyanazon a pályán, sőt a legtöbb pályát baráti versennyé is alakíthatjuk. Még szóló játék közben is, ha online vagyunk, láthatjuk a többi játékost a világ minden tájáról a pályákon és a világtérképen, akik valós időben élvezik a játékot, élő játékos-árnyékként megjelenve. Itt is életre kelhetünk, ha beleütközünk egy élő játékos árnyékába. Ráadásul online játékostársainknak is segíthetünk, ha elhelyezünk egy állványt, amivel ők feléleszthetik a szellemeket. Helyezzük el őket kreatívan a kihívásokkal teli területeken, hogy igazán segíthessünk valakinek. A játék még azt is megjeleníti, hogy hányan használták a segítségünket.

A Super Mario Bros. Wonder október 20-án jelenik meg kizárólag Nintendo Switchre.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu