Ayaneo Kun: 54W-on még brutálisabb teljesítményt nyújt!

TECH HÍREK – Az Asus ROG Ally-hoz képest kétszer nagyobb fogyasztású módon az Ayaneo handheld PC-je megtáltosodik.

 

Az Ayaneo Kunnak nem csak a tapipadjai hívják fel a figyelmet a készülékre, hanem egy olyan dokkolt módot is láthatunk, amire eddig nem nagyon volt példa. Egy 54W-os móddal is rendelkezik, ami az AMD Ryzen 7 7840U APU-t teljesen új magasságokba emeli. „A pirosak” ugyanis a fogyasztást maximum 30W-ra tervezik, és például az Asus ROG Ally, a Lenovo Legion Go, illetve a OneXFly is ezt a szintet lőtte be. Ebből adódóan az Ayaneo kütyüje olyan izmos lehet, amit eddig nem láthattunk!

A PCGamernek az Ayaneo elmondta, hogy az 54W-os módot nem csak dokkolva lehet használni, de ők inkább így javasolják annak használatát. Handheld módban az akkumulátor élettartama ezen a teljesítményen 49 perc. Igen, negyvenkilenc! Igaz, egy 75Wh-s akkumulátortól nem lehet sokat elvárni (és ilyesmit egy laptopba is simán belepasszírozhatnak), és térfogatilag el is viszi az Ayaneo Kun 30%-át…

Természetesen lehet hagyományos módon, 15W-tal is használni a készüléket, és így több mint három óráig használhatjuk. Ezzel pedig a riválisokhoz képest lépéselőnybe jut az Ayaneo Kun. Ha 54W-re kapcsolunk, a három tesztelt játékban 7-14%-kal magasabb frame rate-et kapunk. Kérdéses, hogy eközben mennyire lesz zajos a készülék. Egy 8,4″-os (21,3 centis) handheldről van szó, így van is hely a hűtési megoldásnak (KunPeng néven fut), de így is bitang meleg lesz. A nagy ventillátor ellenére is 84°C, ami jóval nagyobb a 15W-os 42°C-nál! Vajon az SD kártyák nem fognak problémákba futni 84 fokon? (Az Asus ROG Ally ugyanis ilyesmikkel is küszködik…)

Az Ayaneo Air 1S az eddigi legkisebb Windowsos játékra tervezett handheld, de ehhez képest a Kun teljesen más irányt követ. Az árazása sincs azonos szinten a Steam Deckkel: az Indiegogón elvileg a mai naptól lehet előrendelni, és majd októbertől kezdik postázni a készüléket, ami az első vásárlóknak 1000 dollár lesz a fekete, 16 GB RAM, 512 GB SSD-s verzióért (később ez 1210 lesz). Ez már drágább az Asus ROG Ally-nál, de ha a csúcsmodellre tekintünk (64 GB RAM, 4 TB SSD), már 1949 dollárt kell fizetni. Tehát minimum 400 ezer forint…

Nem olcsó, de cserébe bitang erős készülék.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu