Az iPhone Mini modellek az iPhone 15 áldozataivá válnak?

TECH HÍREK – A mindössze két termékből álló sorozatot leállíthatja az Apple az új iPhone bemutatásával.

 

Szeptember 12-én fogja az Apple megtartani a rendezvényét (Wonderlust), amin leleplezi az iPhone 15-öt. Eközben viszont csendben megszabadulhat az iPhone 12 Minitől és az iPhone 13 Minitől. A két mobil három éve, hogy megjelent, de mivel annyira nem volt népszerű egyik készülék sem, az Apple-nek egy kissé kompaktabb megoldást kellett választania, amikor tavaly a piacra dobta az iPhone 14-es modelleket. Miközben az Apple amerikai online boltjában továbbra is 2-3 hetes szállítási időt ír az iPhone 13 Mininek, állítja a Bloombergnek író Mark Gurman, a cupertinói cég már elkaszálta ezt a mobilt is.

A MacRumors szerint néhány Mini modell esetében a szállításhoz 6-8 heti várakozási idő kell, ami arra utalhat, hogy az 5,4″-os mobilt talán nem lehet megvenni hamarosan az Apple-től, hogy a cég újabb készülékeknek biztosítson teret. Mindegyik mobilnak minimum 6″-os kijelzőt szeretne a techóriás. Ebből adódóan a kisebb méretet preferáló felhasználói tábor nem volt akkora, hogy megérje ilyen készülékeket gyártani, így az Apple az iPhone 12/13 Mini duót kereskedelmileg kudarcként kezeli. (A 13-asból talán kiad egy USB-C-s verziót?)

Az Omdia statisztikái szerint a 2022-es és 2023-as legtöbbet leszállított mobilok top 10-es listájában egyik Mini modell sem volt ott, és az iPhone 11-es népszerűbbnek bizonyult a párosnál, hiába korosabb náluk. Így az egyetlen alternatíva mostantól csak a jóval kisebb kijelzőjű, 4,7″-os, IPS LCD panelú tavalyi iPhone SE lehet, amin ráadásul egy Home gombot, továbbá egy csalódást keltő 2018mAh-s akkumulátort találunk. Még az Apple riválisai sem nagyon szeretnének 6″-osnál kisebb mobilt kiadni.

Ebből az következik, hogy az iPhone 12 Mini és az iPhone 13 Mini nem hozta az elvárt teljesítményt, így mondhati ipari standarddá válik, hogy egy mobilnak minimum 15,24 centis kijelzővel kell rendekeznie. Akinek kicsi a keze vagy a nadrágzsebe, sajnos így járt…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu