Cyberpunk 2077: Phantom Liberty: ellenőrizzük PC-nk ventillátorait és stabilitását!

Túlmelegszik a videókártya? Elkopott a processzorhűtő? Nem szellőzik megfelelően a gépház? Érdemes ezeket a hibákat orvosolni, mielőtt nekiülnénk a Cyberpunk 2077 első és egyetlen kiegészítőjének.

 

Minél többet nyúzzuk a PC-nket, az annál melegebb lesz (és ez hatványozottan érvényes, ha esetleg már kilenc éve ugyanazt a konfigot nyúzzuk változatlanul), így a porosodás mellett a kopás veszélye is fennáll. Ezzel kapcsolatban a Cyberpunk 2077 egyik programozója, Filip Pierściński a Twitteren lényegében azt írta, hogy ellenőrizzük, mennyire stabil és jól hűtőtt a rendszerünk: „A Cyberpunk 2077 2.0 és Phantom Liberty kiadása előtt arra kérlek, hogy ellenőrizd a hűtőrendszerek állapotát a számítógépedben. Mindent kihasználunk, amivel rendelkezel, így elvárható, hogy egy nyolcmagos processzor is 90%-os kihasználtsággal rendelkezik. Hogy időt takaríts meg, kérlek, futtasd le a Cinebenchet, vagy valami ehhez hasonlót hogy ellenőrizd a rendszer stabilitását.”

A Cinebench egy olyan program, ami a gépünk hardveres képességeit leteszteli (és a processzorunk számítási teljesítményét is megkaphatjuk pontszámban), így láthatjuk, hogy kemény terhelés alatt mennyire stabil a PC. Ha lefut gond nélkül, nem lesz panasz. Pierściński kommentjét viszont többen félreérthették (attól tartottak, hogy nem fut majd jól a visszatérés Night City-be), ezért ismét billentyűzetet ragadott, hogy tisztázza, mire gondolt: „Az volt a szándékom, hogy felhívjam a figyelmet a hűtőrendszerek karbantartásának és rendszeres ellenőrzésének szükségességére. Sem a Cyberpunk 2077 2.0, sem a Phantom Liberty nem fogja leolvasztani a PC-ket. A játék jól fog teljesíteni az ajánlott konfigokon.”

Egy válaszban még azt írta, hogy a Phantom Liberty nem fogja a Cinebench-hez hasonlóan nyúzni a gépünket, de a játékmenet során túlmelegedhet a konfig, ami emiatt csökkenti a CPU és/vagy GPU teljesítményét, sőt, a rosszabb esetekben a játék akár ki is akadhat. A gépigény megnövekedett (Intel Core i5-3570K/AMD FX-8310 helyett Intel Core i7-6700/AMD Ryzen 5 1600; Nvidia GeForce GTX 780/AMD Radeon RX 470 helyett Nvidia GeForce GTX 1060/AMD Radeon RX 580, továbbá 8 helyett 12 GB RAM, illetve a HDD-támogatás papíron megszűnt), ezért érthető aggodalma.

Három év alatt viszont sok változás történt a PC-s piacon (ennyi idő telt el kis túlzással az alapjáték és a kieg megjelenése között).

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu