Otthagyta a Star Wars: Jedi Survivor franchise-t a rendező és vezető fejlesztő!

Stig Asmussen, a Star Wars Jedi: Survivor játék rendezője, bejelentette, hogy elhagyja a Respawn Entertainment vállalatot, hogy „más kalandok után nézzen.” Az ő helyére „veterán Respawn-vezetők” léptek.

 

Az Asmussen távozását eredetileg a Bloomberg hírügynökség számolt be róla, amit később az EA is megerősített egy hivatalos közleményben. Ebben az állt: „Stig Asmussen úgy döntött, hogy elhagyja a Respawn Entertainment vállalatot, hogy új kalandokat keressen. Sok szerencsét kívánunk neki a jövőben.”

Asmussen 2014-ben csatlakozott a Respawnhoz, és itt felügyelte a Star Wars Jedi: Fallen Order fejlesztését, mielőtt a játék meglehetősen felemás folytatásának irányításához látott volna hozzá. Ezt megelőzően egy évtizedet töltött a Sony Americánál, ahol az első három God of War játék fejlesztésében vett részt, a God of War 3 című játék kreatív igazgatójaként.

Asmussen távozása érdekes fordulat a Respawn életében. Az év elején a rendező arról beszélt, hogy trilógiává szeretné bővíteni a Star Wars Jedi-sorozatot, és ez az ötlet már a Jedi: Fallen Order 2019-es megjelenése előtt is felmerült. „Már a második játékon is gondolkodunk” – nyilatkozta Asmussen egy az IGN-nek adott interjúban. „Őszintén szólva, még azon is túlmenően beszélgetünk. Amikor a Lucasfilmmel közösen dolgozunk a történet kialakításán, azok a beszélgetések olyanok, mint: ‘Nos, merre tovább a második játékkal?'”

Majd hozzátette, hogy „mindig is trilógiaként képzelte el ezt a sorozatot.”

A Respawn továbbra is ambiciózus terveket sző a Star Wars Jedi-sorozattal kapcsolatban. Júliusban a cég több állásajánlatot is közzétett a sorozat új epizódjának fejlesztésére, célul tűzve, hogy „lenyűgöző Star Wars-élményt nyújtsanak a játékosok számára egy szórakoztató, harmadik személyű akció-kalandjáték formájában.” Mindeközben az EA közleménye szerint „a Respawn veterán vezetői veszik át a stafétát és folytatják a Star Wars Jedi: Survivor fejlesztését.

Forrás: Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu