iPhone 15 Pro: jóval olcsóbb lesz a hátlapi üveg cseréje

TECH HÍREK – Az Apple Wonderlust eseményén arról is beszélt a cupertinói cég, hogy az iPhone 15 Pro/Pro Max mobilok a tervezésük és felépítésük miatt olcsóbban lesz javítható, ha esetleg túl nagy lendületből hajítanánk az asztalra a készüléket…

 

A hátlapi üveget sokkal könnyebb lesz levenni, és ezt az iPhone 14 és 14 Plus modellein már láthattuk, szóval most már mindegyik telefonra kivetítik a könnyebb cserélhetőséget biztosító változatot. Az amerikai árazás szerint ha az iPhone 15 Pro hátlapja megreped, 170 dollárt kell a cseréért fizetni, míg az iPhone 15 Pro Max esetében az ár 200 dollár. Errefelé ez jóval több lesz (forintban számolva minimum 68 és 80 ezer, de mivel hazánkban a készülékek még drágábbak, erre lazán rátehetünk még 10%-ot…). Elsőre drágának tűnik, de az iPhone 14 Pro/Pro Max esetében sokkal többet kellett ezért fizetni (500/550 dollár, tehát minimum 200/220 ezer forint!).

Az iPhone 15 amúgy október 22-étől lesz a boltokban kapható, de az előrendelés már elindult (a játékokhoz képest legalább itt van értelme ilyesminek…), és ez végre egy olyan kényelmi lehetőség, amire régóta várt a közönség. Az USB-C is felbukkan a Pro/Pro Max modelleken, de a két alapmobilon USB 2.0-s csatlakozás lesz csak (minden bizonnyal árcsökkentési okokból), és ez is olyasmi, amit az Androidos mobillal rendelkezők már hosszú évek óta bevethettek. Csakhogy a Pro párosban látható A17 Pro chip marketingje talán túlzásba eshetett: a minap írtunk arról, hogy a chip nem sokkal erősebb az iPhone 14-es A16 Bionicnál, és a hasonló kódnév is arra utal, hogy jelentős változás nincsen…

Eközben a mai nap során érkezik az új iOS operációs rendszer is, de ez több generációnyi mobilra feltelepíthető. Viszont azért meg kell kérdeznünk, hogy az Apple-nek hogyan nem jutott eszébe hamarabb megvalósítani a könnyebb és olcsóbb hátlapi üveg-cserét? Gondoljunk bele, egy 14-es Pro vagy Pro Maxon többet kell érte fizetni mint amennyi a bruttó minimálbér.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu