Túlmelegszik az iPhone 15 Pro Max!?

TECH HÍREK – Az A17 Pro, a mobilban használt chip pedig alapból (külső segítség nélkül) nem képes a benchmark tesztek során kellően magas pontszámokat felmutatni!

 

A Geekbench 6 nevű programban letesztelték az iPhone 15 Pro/Pro Max új chipjét, az A17 Pro-t, ami az A16 Bionic-kal szemben <10%-kal magasabb pontszámot tudott csak felmutatni, ugyanis az iPhone 15 Pro Max, a jelenlegi zászlóshajó-telefon képtelen hosszabb ideig alacsony hőfokon maradni. Emiatt csökkenti a teljesítményét, hogy ne égjen le a készülék a terheléstől, és egy erősebb hűtési megoldás kell ahhoz, hogy egy- és többmagos tesztekben is magas pontszámot tudjon elérni!

Az iPhone 15 Pro Max 2999/7779 (egy/többmagos) pontszámot ért el a Geekbench 6-ban, ami az A16 Bionic chip eredményénél 20%-kal nagyobb, de egy kínai videóban Geekerwan bemutatta, hogy a 6,7″-os telefon a magas hőfokok miatt belassul, és egy nagyobb, külső ventillátoros rendszer segítségével tud csak optimális, magas teljesítményt felmutatni (lent ez látható), bemutatva, hogy a 3 nanométeres architektúra keveset segít a túlmelegedéses problémával. Vagy az Apple nem biztosított a készülékének kellő hűtési rendszert, vagy a TSMC gyártási folyamata túlzásokba esett, amikor energiahatékonyságról beszélünk. A mobil felülete a benchmark futtatása során 48 fokra melegedett fel, és ez már kényelmetlen. Ha hosszabb ideig játszunk, akkor már sokaknak túlzottan forró lehet!

Az Apple az A17 Pro chipet egy játékra is használható technológiának tekinti (a négy nagyobb játékbejelentésről régebben írtunk már), és a hardveresen gyorsított sugárkövetés (ray tracing) négyszer gyorsabb mint az A16 Bionicon, de ez a teljesítmény csak papíron hasznos, ha a chip túlmelegszik, és már arról is írtunk, hogy az A17 Pro kódneve felettébb gyanús, és mindössze egy fejlettebb A16 Bionicot takarhat az elnevezés…

Mindegyik iPhone 15 három akkumulátoros beállítással jön majd, hogy a lehető legtovább használhassuk töltés nélkül a készüléket. Joe Rossignol, a MacRumors egyik szerkesztője a The Verge-nek elmondta, hogy lehetőségünk lesz a töltést 80%-nál megállítani. A három opció: Optimized Battery Charging (OBC), 80%-os korlát, és korlátlan töltés. Az OBC nem egyenlő a jelenlegi opcióval (elhalasztódik a töltés a 80% elérésekor). A 80%-os opciónál leáll a töltés, a korlátlan opciónál pedig 100%-ig töltődik, és így a legtovább használható, de cserébe az élettartam romlani fog, és végül cserélni kell az akkumulátort. A 80%-os korlátot annak szánják, aki évekig használná a telefont, és nem 1, 2 év után cserélné az akksit, cserébe gyakrabban kell tölteni.

Mindez nem hangzik jónak.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu