Augusztusban is sokkal több PlayStation 5 fogyott Európában mint tavaly!

Ha mindössze egyetlen számjegyből állt volna a növekedés mértéke, még annak is örülhetne a Sony, de ehhez képest sokkal izmosabb eredményt mutatott fel a PlayStation 5 (miközben a PlayStation Plus-előfizetői adatokat az utóbbi negyedévre nem közölte a cég, ami gyanús…).

 

Furcsa a helyzet, hogy szoftveresen a PlayStation 5 nem áll ilyen jól, és most már tisztán kivehető, hogy az április-június időszakra miért nem közöltek előfizetői számot (persze csak azt, hogy hányan összesen, nem pedig azt, hogy milyen arányban vannak a Premium, Extra és Essential szintre előfizetők), ugyanis a szeptemberi PlayStation Plus Essential játékhármas posztjának végére hányták oda, hogy ja, bocs srácok, +30%-kal többet kérünk mindhárom előfizetésért.

Bezzeg hardveresen… a Gamesindustry szerkesztője, Christopher Dring a Twitteren elnézést kért, hogy az európai piaci adatokkal lemaradásban van, de a nyomonkövetett piacokon a PlayStation 5 a tavaly augusztusi eladásokhoz képest 2023 nyarának utolsó hónapja során 200%-kal több értékesítést hozott össze. A Baldur’s Gate 3 eladásai nem érhetőek el számára, így a FIFA 23 volt az éllovas, és a Nintendo Switch-es akció ebben szerepet játszott (itt tennénk hozzá, hogy a Switch port pofátlanul, évek óta csak újrakiadás mindennemű módosítás nélkül – ezt takarja a Legacy Edition elnevezés…). Ha csak egy formátumot nézünk (azaz platformexkluzív címekre gondol itt Dring), akkor a Zelda, azaz a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom volt az éllovas augusztusban.

Az Egyesült Királyságban az év azonos hónapjához képest 60%-ot ugrott a PlayStation 5, és júliushoz képest is 42%-os növekedést mutathat fel a Sony konzolja. A Sony nemrég azt közölte, hogy az első üzleti negyedévbn (április-június) rekordot állított fel a PlayStation 5-tel a 6,3 milliónál is több eladással. Minimum 41,7 millió értékesítésnél tart a 2020 novemberében megjelent platform, ami a rajttól számított időtartamban már a PlayStation 4-et is maga mögé tudta utasítani.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu