The Walking Dead: honnan jönnek a szuperzombik? Daryl története tragikus csavart tartogat?!

MOZI HÍREK – A variánsok folyamatos rejtélyt jelentettek a The Walking Deadben, de Daryl Dixon spinoffja végre megmutatja, honnan származnak ezek az erősebb, gyorsabb zombik. FIGYELEM: spoilerek következnek a Daryl Dixon 3. epizódjához!

 

 

A The Walking Dead egy hatalmas lépést tett a zombivariánsok eredetének megmagyarázása felé a Daryl Dixon-féle sokkoló felfedezésnek köszönhetően. Norman Reedus európai spinoffja előtt a széria nagyon nyíltan játszotta ki a variánsokat. A The Walking Dead 11. évadának vége felfedte az intelligens zombikat és a „mászókat”. Ám az alapműsor is rejtegetett néhány fejlett zombit még az 1. évadban. A The Walking Dead: World Beyond gyors, erős zombikat mutatott be, és utalt rá, hogy ugyanazok a tudósok hozták létre őket, akik az eredeti járványért felelősek. Daryl Dixon 1. epizódja aztán új zombitípusként mutatta be a Burnereket.

A Daryl Dixon 3. epizódja, a „Paris Sera Toujours Paris” sokkal tovább megy. Egy fontos történetépítő jelenetben a Daryl Dixon gazembere, Genet elvezeti Codront egy rögtönzött laborba, ahol egy „tudós” kísérletet végez egy láncra vert zombin. Ahogy a feszültség egyre nő, Genet élőhalott alanya hirtelen kitépi láncait a falból, és a fogvatartói felé rohan, mielőtt látszólag véres jégesőben összeomlana.

Ez az egyetlen jelenet rengeteg kérdést megválaszol a zombivariánsok jelenlétével kapcsolatban a The Walking Deadben, és azzal kapcsolatban, hogy honnan származnak.

 

Daryl Dixon spinoffja leleplezi, hogy az erős, gyors zombivariánsokat az emberek hozzák létre

 

Korábban a The Walking Deadben nem volt világos, hogy a zombiváltozatokat tudományosan hozták-e létre, vagy természetes módon fejlődtek az apokalipszis során. Daryl Dixon szinte megerősíti, hogy az előbbi elmélet a pontosabb. Bár a „Paris Sera Toujours Paris” jelenet nem mutatja be kifejezetten, hogyan került ez a variáns Genet vendégszeretetét élvezve, elég nyom utal arra, hogy valaha egy átlagos zombi volt, és Genet tudósai most megpróbálják fejleszteni az erejét és a sebességét.

A legnagyobb nyom Genet „haladunk” mondata, valamint a tudós időzítése, hogy a zombiváltozat meddig marad életben, mielőtt az agya bíborvörös péppé válik.

Ez a két részlet arra utal, hogy ez a zombi nem egy már létező, vadon befogott változat volt, amit Genet szeretne jobban megismerni, hanem egy átlagos zombi, amit Genet megpróbál valami többé változtatni. Szerencsétlenségére úgy tűnik, hogy a hatás csak 18 másodpercig tart, mielőtt a változat belülről szétrobban. Azt is el lehetne képzelni, hogy ha ez a zombi szupererővel rendelkezett volna, amikor Genet rátalált, akkor a lény már kitépte volna a láncait. A hirtelen kirobbanó energia azt sugallja, hogy ennek a zombinak az ereje és sebessége valamilyen módon összefügg a szobában lévő technikai berendezéssel.

Ennek a Daryl Dixon 3. epizódbeli jelenetnek a tágabb jelentése az, hogy bizonyos csoportok, akik rendelkeznek a szükséges erőforrásokkal és tudással, kitalálták, hogyan lehet felturbózni a zombikat a The Walking Deadben. Úgy tűnik, hogy a megfelelő módon beadott gyógyszerek valamilyen főzete azt eredményezi, hogy az élőholtak jelentősen megerősödnek és futni is képesek lesznek. Nem túlzás azt feltételezni, hogy a Burners és a Climbers is hasonló módszerekkel készülhetett.

 

Laurent és Dary – min változtat a szomorú felfedezés?

 

Daryl és Merle háttértörténetét még szomorúbbá teszi a Lauren apjáról szóló nagy leleplezés. Daryl Walking Dead spinoff sorozatának harmadik epizódja megerősítette a meglepő igazságot Laurent származásáról. Annak ellenére, hogy a második epizód flashbackjeiben úgy tűnt, hogy semmilyen kapcsolata nincs Lillyvel, Quinnről – Isabelle egykori szeretője és szövetségese a zombi apokalipszisben – kiderült, hogy ő a gyermek apja.

Laurent a bemutatkozása óta nagy rejtélyek tárgya, különösen, hogy az apácák szerint ő egy krisztusi alak, aki képes megmenteni a civilizációt.

A spinoffnak azonban nem tartott sokáig, hogy legalább néhány, a karakterrel kapcsolatos kérdésre választ adjon. Hogy valóban „különleges”-e vagy sem, az még nem derült ki. De legalább az eredete már nem ad lehetőséget a találgatásokra. Mivel Isabelle hátrahagyta Quinnt, ő sosem tudott Laurent létezéséről, Lilly haláláról, vagy Laurent születésének furcsa körülményeiről Daryl Dixonban.

 

Laurent apja Daryl Dixon saját háttértörténetét tükrözi

 

Érdekes módon a Quinnnel kapcsolatos csavar a The Walking Dead korai évadaira és a sorozat Daryl múltjának feltárására emlékeztet. Az alapműsorban kiderült, hogy Daryl és Merle nehéz neveltetést élt át fiatalkorukban, a 2. évad „Chupacabra” című részében pedig betekintést nyerhettünk korai életükbe. Úgy tűnik, egyikük szülei sem gondoskodtak róluk jól, apjuk alkoholista volt, aki verte őket. Erre utaltak a Daryl Dixon sorozat premierjében, amikor Isabelle észrevette a hegeket Daryl hátán, amire ő azt mondta: „Apa dohányzott”.

Daryllel ellentétben Laurent sosem tapasztalta meg az életet bántalmazó apával. Ami viszont közös bennük, az egy borzalmas erkölcsű apa. Bár igaz, hogy Quinn-nek sosem volt esélye Laurent életében, a sorozat nem hagy kétséget afelől, hogy milyen rossz szülő lenne.

Önző hozzáállása, hajlandósága, hogy Lillyt hátrahagyja, és Isabelle-lel szembeni viselkedése a szórakozóhelyen mind-mind a számos jellemhibáját bizonyítja.

Bár még csak most találkoztak, Quinn problémái nyilvánvalóan nem titok Daryl előtt. A döntése, hogy lemondott a hajóra való esélyéről, amikor megtudta, hogy a feltétel az lenne, hogy Isabelle alkut kössön Quinnel, azt mutatja, hogy felismerte Laurent apját, hogy milyen ember is valójában. Azzal, hogy ezt tudja Laurent apjáról, Daryl olyasmit kap, ami eddig hiányzott neki: személyes kapcsolatot Laurenttel. Teljesen különböző személyiségek, hátterek és szemléletmódok. Daryl-t és Laurent-et látszólag semmi sem köti össze. De most, hogy van módjuk egymáshoz kapcsolódni, könnyebb lesz a karakterek között kialakítani a kapcsolatot.

Forrás: The Walking Dead Wiki

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu