Bajok lehetnek a The Last of Us többjátékos projektje és s 2. évad körül is

A Naughty Dog transzmédia IP-je (azaz nem csak videojátékként érhető el, hanem már sorozat is készült bele, tehát több formátumban is használják) több esetben is problémáktól küszködik.

 

Már több mint tíz éve, hogy elindult a PlayStation 3-on a The Last of Us, ami először egy PlayStation 4-es (és a Left Behind DLC-t is tartalmazó) remastert, majd tavaly egy PlayStation 5-ös újragondolást is kapott, továbbá 2020-ban megjelent PlayStation 4-re a folytatás is. Időközben a HBO is elkészült a sorozat első évadával, és a Sony meg nem lepő módon berendelt egy második szezont is. Az első évad kb. kéz a kézben jött ki az első rész remake-jével (ami teljes áron jutott el a boltokba, ami kissé lehúzás, hiszen egy évtized alatt harmadszor adták ki ugyanazt a játékot!).

A remake PlayStation 5-ön jó volt, de a PC port csapnivaló állapotban jelent meg. Eközben mi a helyzet az IP-vel? A többjátékos módot kihagyták a The Last of Us Part 2-ből, mert a Naughty Dog nagyobb koncepciót tervezett neki, ám azóta az általunk The Last of Us: Factionsként nevezett projekt még mindig nem jelent meg, sőt, idén a stúdió már kimondta, hogy több idő kell nekik, hogy megmutassák. Már írtunk arról a Bloomberg tudósítására hivatkozva, hogy a Sony alá tartozó Bungie kiértékelte a koncepciót, és nem nagyon tetszett nekik…

A Sony az élő szolgáltatásos (live service) terjeszkedésben bevetné a The Last of Us: Factionst, aminek tehát még mindig idő kell, mire egyáltalán megjelenhet, és eközben a sorozat második szezonja körül is bajok vannak. Eredetileg 2025-ben jelent volna meg, de most már meghatározatlan ideig el lett halasztva. Most épp tüntetnek a színészek s az írók, és a lassan öt hónapja tartó sztrájk miatt áll minden.

Így pedig ki tudja, hogy mikor számíthatunk ezekre a termékekre.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu