Egy nem is olyan régi, PS4 exkluzív játék nline szolgáltatásait törli a Sony!

A Sony megerősítette, hogy egy 2017-ben megjelent PlayStation 4 exkluzív játék online többjátékos szolgáltatásai jövőre végleg megszűnnek.

 

A PlayStation 4 exkluzív autóverseny játék, a Gran Turismo Sport 2024. január 31-én szűnik meg. Bár ez nem számozott része volt a sorozatnak, technikailag a Gran Turismo franchise hetedik fő epizódja. Míg más Gran Turismo játékok kritikai elismerést szereztek és a PlayStation egyik legjobban eladott játékai közé tartoznak, a Gran Turismo Sport vegyes fogadtatásban részesült megjelenésekor.

A Gran Turismo Sport vegyes véleményeket kapott, főleg az online többjátékos módra való hangsúly miatt. Néhány médium élvezte a Gran Turismo Sport online többjátékos módjait, míg mások nem voltak elégedettek azzal, hogy ez a pályák és autók rovására ment, a GT Sport kevesebb tartalommal rendelkezett induláskor, mint a sorozat többi játéka. Sajnálatosan azok számára, akik élvezik a Gran Turismo Sportot és annak különféle online módjait, a játék ezen része 2024. január 31-én megszűnik.

A Gran Turismo Sport online többjátékos szolgáltatásainak megszűnése előtt minden DLC-t eltávolítanak 2023. december 1-jén. Az online módok, amelyeket a leállás érint majd, a Közösség, Nyitott Lobbi és a fő Sport Mód. A közösségi alkotások sem lesznek elérhetők a leállás után. A Gran Turismo Sport offline módjai továbbra is elérhetők lesznek, és a felhasználók újra letölthetik az általuk korábban megvásárolt DLC-t.

 

Mikor zár be a Gran Turismo Sport Online?

 

A Sony döntése, hogy leállítsa a Gran Turismo Sport online funkcióit, azt jelenti, hogy néhány játék trófea elérhetetlenné válik január 31-től. Azok számára, akik szeretnék megszerezni a Gran Turismo Sport Platinum trófeát, mindenképpen prioritásként kezelik a játékot, ha teljesen be akarják fejezni a megszüntetés dátumáig.

Bár valószínűleg még sok évnek kell eltelnie, hasonló sors várhatja a Gran Turismo Sport utódját, a Gran Turismo 7-et. A Gran Turismo 7 dicsérő véleményeket kapott megjelenésekor, különösen a PS5 verziót dicsérték. A pozitív vélemények ellenére a Gran Turismo 7 nem menekült meg a kritikától. Egyik fő kritika pontja a Gran Turismo 7 mindig-online követelménye. Ha a játék szerverei valaha leállnának, a játék teljesen játszhatatlanná válna – persze csak akkor, ha nem jön ki egy olyan frissítés, amely offline módban is lehetővé teszi a Gran Turismo 7 játékát.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu