The Continental: mi történt az eredetileg tervezett tíz epizóddal?! A producer válaszol

MOZI HÍREK – Egy producer, aki a Peacock John Wick streaming spinoffján, a The Continental-on dolgozott, elmagyarázza, hogyan lett a sorozat tíz epizódból három film.

 

 

A The Continental című John Wick-spinoffon dolgozó producer nyilatkozott nemrég. Kifejtette, hogyan lett a sorozat tervezett 10 epizódjából 3 film. A Peacock jelenleg is futó spinoff-sorozatának köszönhetően a Chad Stahelski által kitalált, akciódús filmekből álló világa tovább bővült. A széria visszarepíti a nézőket az 1970-es évekbe és Ian McShane titokzatos szállodatulajdonosának, Winston Scott fiatalságába.

Bár a sorozat sikeresen bővíti univerzumának történetét, az a tény, hogy mindössze három hosszabb epizódot tartalmaz, furcsának tűnhet egy olyan világban, ahol a spinoff-sorozatok rendszeresen sokkal hosszabb futamidőt kapnak.

A John Wick-spinoffot valójában egy időben sokkal hosszabbra tervezték, mint három epizód. Ám valamikor úgy döntöttek, hogy lerövidítik a sorozatot. A széria egyik elismert producere is megszólalt a rövidítéssel kapcsolatban. Marc Bernardin egy Instagram-bejegyzésben beszélt a Peacock sorozatán való munkájáról. Érdekes betekintést engedett abba, hogyan jött össze a sorozat, és miért nem az a tíz epizódos évad, amin eredetileg dolgozott. Íme:

„Most, hogy vége a WGA sztrájknak, azt hiszem, beszélhetek új dolgokról. A Continentalral kapcsolatos tapasztalataim furcsák voltak. Ez egy olyan munka, amit nagyon szerettem volna, nem, a második csúszásból ítélve manifesztálódott. Volt néhány fantasztikus ember az írói szobában, olyanok, akikkel szívesen dolgoznék újra együtt. Letöltöttem a 20 hetet, aztán hívtak a Csillagflottához [a Star Trek: Picard producere volt].”

„Aztán történtek dolgok. A 10 epizódos sorozatból, amit megszakítottunk és elkezdtünk írni, három tévéfilm lett, ami a különböző epizódok különböző történeteinek Frankenstein-összeolvasztását eredményezte. Szereposztási döntések születtek, amelyek közül az egyik ellen foggal-körömmel harcoltam volna, de valószínűleg veszítettem volna, mivel nem én voltam a showrunner, és a felelősség nem rajtam áll. Továbbá, egy világjárvány.”

„Tudom, hogy sokan nagyon keményen dolgoztak a The Continentalon. Tudva, hogy mi lehetett volna belőle, nem sietek annyira megnézni. Az első epizódot/filmet csak azért tekertem fel, hogy biztosra menjek, hogy a hitelem megvan. De remélem, hogy értitek. Mindig ez a cél. És ha egy kis időre elvonatkoztattok a világtól, akkor küldetés teljesítve.”

 

A The Continental producere Mel Gibson szereposztása ellen tiltakozhatott?

 

Bernardin új, éles megjegyzéseiből világosan kiderül, hogy nem értett egyet a The Continental készítőinek több kulcsfontosságú döntésével, amelyeket távozása után hoztak. Nyilvánvaló, hogy nem tetszett neki az a lépés, hogy a történetet tíz epizódról három mozifilm hosszúságú részre zsugorították. Ez szerinte az írók által eredetileg részletesebben elmesélni kívánt történetek „Frankenstein-szerű összezúzását” eredményezte. Talán még érdekesebb a rövid megjegyzése egy szereposztással kapcsolatos megjegyzéséről, amellyel nem értett egyet. Ez jó eséllyel arra utal, hogy a vitatott Mel Gibson csatlakozott a sorozat szereplőgárdájához Cormac O’Connor szerepében.

Akárhogy is, a miniszéria elkészült – kritikánkat hamarosan megtalálhatjátok majd az oldalon!

Forrás: Instagram

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu